Proiect pentru energie verde în institu?iile publice
Proiect pentru energie verde în instituţiile publice
Turbinele GE de 2,75 MW vor pune in functiune un nou parc eolian in Suedia

Parcul eolian Triventus va avea o capacitate de 27,5 MW si urmeaza sa intre in functiune in al doilea trimestru al anului 2013
Proiectul ilustreaza popularitatea tot mai mare de care se bucura tehnologia de energie eoliana de la GE in Suedia

Salzbergen, Germania, 18 iulie 2012—GE (NYSE:GE) a anuntat ca dezvoltatorul suedez de proiecte energetice Triventus Wind Power AB va folosi tehnologia turbinelor eoliene consacrata de la GE pentru a pune in functiune un nou proiect de parc eolian de 27,5 megawati (MW) care se construieste langa Falkenberg, pe coasta de vest a Suediei.

GE va livra 10 turbinele eoliene 2.75-103 catre Triventus. Dupa ce va intra in functiune, parcul eolian va produce suficienta energie electrica regenerabila pentru alimentarea cu energie a unui numar de 7.500 de locuinte din Suedia. La fel ca alte parcuri eoliene suedeze, proiectul Triventus va fi sustinut prin intermediul sistemului national de sprijin cu certificate verzi.

Cea mai mare parte a energiei produse in mod traditional in Suedia provine de la centralele nucleare si de la hidrocentrale, insa pentru a respecta Directiva UE privind sursele regenerabile, Suedia se concentreaza pe extinderea instalarilor de parcuri eoliene in intreaga tara, conform Asociatiei Suedeze pentru Energie Eoliana.

„Avand in vedere nevoia Suediei de a extinde rolul energiei eoliene, tehnologia turbinelor eoliene de la GE este deja recunoscuta pentru fiabilitatea si eficienta de care a dat dovada de-a lungul timpului, garantand astfel implementarea cu succes a proiectului, conform planului,” a declarat Linda Pålsson, MD Triventus Wind Power.

GE Energy va livra turbinele eoliene pe santierul proiectului in primul si al doilea trimestru al anului 2013. Parcul eolian urmeaza sa intre in functiune comerciala in al doilea trimestru al anului 2013. GE Energy va asigura si asistenta de intretinere a unitatilor conform unui contract de service incheiat pe o durata de cinci ani.

Proiectul Triventus este situat in apropierea altor doua parcuri eoliene care functioneaza tot pe baza de turbine eoliene de la GE, ilustrand astfel gradul ridicat de adoptare a tehnologiei eoliene GE in aceasta tara.

„Cu turbina de 2,75, Triventus investeste intr-o tehnologie construita pe platforma consacrata 2.5. Modelul solid al acestei platforme asigura rate de disponibilitate ridicate si astfel sustine pe termen lung obiectivele tarii privind sursele regenerabile”, a declarat Stephan Ritter, director general GE pentru energie regenerabila in Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here