Un alpinist utilitar din Brasov investeste 26 de milioane de euro in energie verde

0
319
Un alpinist utilitar din Brasov investeste 26 de milioane de euro in energie verde
Un alpinist utilitar din Brasov investeste 26 de milioane de euro in energie verde

Bogdan Micu, proprietarul companiei Alpin Sun, are in derulare patru proiecte de panouri fotovoltaice in judetul Brasov. Investim, prin Energy Fund, vehiculul nostru de investitii, 26 de milioane de euro in patru parcuri fotovoltaice. Trei sunt in judetul Brasov – in Harman, Feldioara si Codlea, iar unul este an judesul Covasna, la Sfantu Gheorghe, ne-a declarat, ieri, Micu. Acesta spune ca a inceput sa investeasca in energie verde din 2008, realizand peste 300 de parcuri fotovoltaice in Germania, Belgia si Italia, cu un total de 35 MW instalati. Construim parcurile, dupa care le vindem, a spus sursa citata. Pana acum am lucrat la parcuri mici – de 50 – 300 de kilowati, dar de anul trecut am inceput sa lucram si la parcuri mai mari, a mai spus investitorul.

Ideea de a investi in acest domeniu i-a venit in 2008, cand impreuna cu cativa prieteni alpinisti utilitari a fost contractat de o firma din Belgia pentru a monmta panouri fotovoltaice pe cateva cladiri.
In 2006 a investit intr-un proiect rezidential din Sanpetru – Lempes Residence. Am investit trei milioane de euro si am vandut proiectul in proportie de 90%, a spus Micu.

Am avut 4,2 miliarde de euro pentru energie verde

Ieri a avut loc la Brasov cea de-a cincea editie a Zilei Energiei. Potrivit autoritatilor, Romania a avuty la dispozitie in perioada 2007 – 2013 4,2 milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru investitii in domeniul energiilor regenerabile. Din aceasta suma, Romania abia a apucat sa absoarba 12%. Europarlamentarul Petru Luhan le-a cerut ieri administratiilor locale din tara sa aplice pentru bani europeni in domeniul energiei verzi deoarece vor fi mai multi bani in perioada urmatoare de programare decat in perioada 2007-2013, pentru ca energia alternativa reprezinta o prioritate pentru Uniunea Europeana. Luhan sustine ca pana in 2050 UE ar putea sa isi obtina independenta energetica, realizand astfel economii de 60 de miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.