Un cuplu de vegetarieni a recunoscut ca baietelul lor a murit din cauza dietei mamei

Un cuplu de vegetarieni a recunoscut c? b?ie?elul lor a murit din cauza dietei mamei
Un cuplu de vegetarieni a recunoscut ca baietelul lor a murit din cauza dietei mamei
Un cuplu de vegetarieni a recunoscut ca baietelul lor a murit din cauza dietei mamei

O mama a fost acuzata de moartea fiului ei pe care l-ar fi slabit cu regimul sau vegetarian si cu decizia de a-l priva de interventii medicale la timp.

Londonezii Nkosiyapha Kunene (36) si sotia acestuia Virginia (32) au trecut printr-o tragedie in 2012 atunci cand baietelul lor, Ndingeko a murit din cauza rahitismului sever. Baietelul in varsta de cinci luni ar fi murit din cauza ca oasele sale n-au reusit sa se dezvolte suficient din cauza deficitului de vitamina D, fosfor si calciu din cauza regimului alimentar al mamei sale si pentru ca acestia l-au privat de ingrijiri medicale esi familia lor i-a avertizat ca bebelusul nu este dezvoltat normal.

Cei doi parinti si-au recunoscut vina si acum isi asteapta sentinta care va fi anuntata in 28 februarie.

„Vegetarianismul este o alegere personala atunci cand vine vorba de alimentatie. Sunt mii de argumente pro si contra apropo de aportul de proteine pe care il furnizeaza/sau nu acest regim alimentar celor care renunta definitiv la carne si produsele animale derivate. Si mai exista si discutiile despre costul unui astfel de regim pentru ca el sa functioneze. Totusi, cand vine vorba despre ce fel de regim alimentar alegem pentru copii sau pentru noi insine atunci cand copiii depind de alimentatia mamei, lucrurile sunt ceva mai complicate si din pacate pot sa duca la tragedii.”, scrie Dora Constantinovici pe Pandoras’s.

Nu este primul caz de acest gen. In 2008, fetita in varsta de doar 11 luni a unui cuplu de francezi (tot vegetarieni) a murit din cauza malnutritiei si a lipsei de ingrijire medicala. Fetita fusese de asemenea hranita doar prin alaptare si nu si-a primit nici aportul de legume si fructe necesar pe langa mesele obisnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *