Sistemul nostru imunitar se apara in diverse feluri in fata atacurilor. Pentru a lupta importiva celulelor canceroase care tocmai se nasc, tactica e identica cu cea importiva toxinelor : marcajul.
Toate celulele canceroase au o gena care produce o enzima. Doi cercetatori englezi au descoperit ca unele molecule ce provin din plante devin toxice in prezenta unei enzime de marcaj a cancerului (CYP 1B). Cand aceste molecule intalnesc o celula a cancerului, o omoara. De aici numele lor de salvestroli (de salvius, in latina „cel care salveaza”).
Fructele si legumele bio contin cu 30% salvestroli in plus! Dar salvestrolii au un gust amar. Speciile sunt selectionate sa placa unui numar cat mai mare de oameni si se elimina cele care sunt amare si deci soiurle vechi sunt excluse. Cu toate ca, exact acesta amareala confera atat fructelor si legumelor bio cat si celor din soiurile vechi, calitatea de protectie impotriva cancerului.
Sursa: Lagedefaire