Verbund Austria pune in functiune un parc eolian in Romania

Verbund Austria pune in functiune un parc eolian in Romania
Verbund Austria pune in functiune un parc eolian in Romania

Dupa o faza de dezvoltare de peste patru ani si o perioada de constructie de aproximativ un an, Verbund, liderul pe piata de electricitate din Austria, pune in functiune unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa in apropierea coastei Marii Negre.

Aproximativ jumatate din parcul eolian de 225 MW este conectat la retea, alte turbine eoliene urmand sa fie conectate pana in 2014. Volumul de investitii este de 380 de milioane de euro. Realizarea urmatoarei trepte de dezvoltare este planificata pentru inceputul anului 2014.

“Energia eoliana este completarea ideala pentru hidroenergie, pe care se concentreaza productia noastra, iar Romania ofera conditii cadru bune pentru investitia noastra”, a declarat CEO Wolfgang Anzengruber la deschiderea oficiala din Bucuresti.

Parcul eolian se afla la circa 250 km de Bucuresti, spre est, in apropierea coastei Marii Negre. Aici conditiile de vant sunt la fel de favorabile ca cele de la Marea Nordului din Germania, oferind conditii optime pentru realizarea unui proiect de o astfel de anvergura.

88 de turbine eoliene pot produce anual in total 540 GWh de energie electrica, furnizand energie curata catre circa 350.000 de gospodarii din Romania.

Injectarea energiei eoliene curate in reteaua romaneasca de curent este asigurata de statia electrica de 400 kV construita de VERBUND. “Cu cei peste 200 MW am atins telul pe care ni l-am propus. In orice caz, energia eoliana din regiune mai are potential de dezvoltare – Dobrogea este una dintre regiunile cu cea mai mare putere a vantului din Europa, scopul fiind utilizarea celor mai bune locuri din Europa pentru fiecare tehnologie in parte”, a afirmat Anzengruber.

Puterea eoliana completeaza hidroenergia
Odata cu punerea in functiune a parcului eolian din Romania, VERBUND isi consolideaza pozitia pe piata energiei eoliene. VERBUND opereaza in prezent in mod individual, respectiv prin intermediul participatiilor, parcuri eoliene cu o capacitate totala de 450 MW in tara si in strainatate.

Parteneri puternici in regiune
Printre operatorii eolieni din regiune, VERBUND ocupa o pozitie speciala. Pe de o parte, VERBUND a fost un “early mover”, pe de alta parte, accentul s-a pus de la bun inceput pe un beneficiu durabil in favoarea regiunii. Numeroase initiative sociale in regiune subliniaza responsabilitatea companiei VERBUND, cum ar fi fondurile pentru o gradinita noua si echiparea unui cabinet stomatologic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente