Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Semintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti,…

Citește mai departe

Busuiocul, in topul plantelor aromatice cultivate de romani

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, romanii se arata din ce in ce mai interesati de cultivarea plantelor aromatice si medicinale, iar busuiocul se regaseste pe primul loc in randul preferintelor acestora, urmat de rozmarin, menta si salvie. „Datorita proprietatilor medicale si culinare, dar si a conotatiilor spirituale…

Citește mai departe

Condimente care te feresc de boli

Condimentele si ierburile aromatice aduc un plus de savoare preparatelor culinare. In plus, ele au proprietati terapeutice deosebite si combat afectiuni cu care ne confruntam frecvent. Dafinul combate raguseala Infectiile respiratorii, starile febrile, raguseala si infectiile buco-faringiene pot fi tratate cu supa de pasare care contine frunze de dafin (doua frunze la o portie). De…

Citește mai departe

Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afectiuni

Busuiocul – folosit inca din antichitte – este considerat un remediu natural eficient in lupta cu numeroase afectiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, cancerul, acneea si artrita reumatoida. Cu un gust asemanator anasonului, busuiocul este o planta bogata in carotenoizi, precum betacaroten, care protejeaza celulele de efectele negative ale radicalilor liberi si previne procesul de…

Citește mai departe

Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afectiuni

Busuiocul folosit inca din Antichitte este considerat un remediu natural eficient in lupta cu numeroase afectiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, cancerul, acneea si artrita reumatoida. Cu un gust asemanator anasonului, busuiocul este o planta bogata in carotenoizi, precum betacaroten, care protejeaza celulele de efectele negative ale radicalilor liberi si previne procesul de oxidare a…

Citește mai departe

Un cadou verde de la ambasadori

A fi ambasador inseamna sa iti reprezinti cu mandrie tara, sa oferi oamenilor o imagine cat mai completa a locului din care ai plecat si sa-i convingi ca intotdeauna realul este mai bun decat imaginarul. Acest lucru doreste sa-l realizeze si ambasadorul Republicii Chile in Romania, Excelenta Sa doamna Maria Eliana Cuevas Bernales. Sa ne…

Citește mai departe

Leacuri fel si fel cu brusture

Una dintre cele mai raspandite plante din lume, brusturele, are proprietati antibacteriene, antifungice si diuretice si ajuta la eliminarea toxinelor. Fitoterapeutii din Europa, India, China si din Japonia recomanda preparatele din brusture pentru proprietatile detoxifiante in bolile de ficat, de rinichi si de splina. De asemenea, brusturele regleaza nivelul glicemiei, curata sangele de toxine si…

Citește mai departe

Terapeutica:Remedii cu busuioc

Planta de cultura in tara noastra, busuiocul poate fi valorificat sub diferite forme: pulbere, infuzie, decoct, tinctura si ulei volatil. El trateaza peste 80 de afectiuni. Substantele antioxidante pe care le contine busuiocul previn depunerile de toxine si de grasimi pe artere si mentin elasticitatea vaselor. Astfel, alaturi de oregano, busuiocul e principalul condiment folosit…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice din gradina

Usturoiul, ceapa, mararul, busuiocul, cimbrul si hreanul actioneaza asupra bacteriilor in acelasi mod ca si antibioticele. Spre deosebire de acestea, „medicamentele” din natura au mai putine efecte secundare. Considerat de foarte mult timp un „aliment-miracol”, usturoiul este recunoscut datorita continutului bogat in vitamine (complex B, C), in minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si…

Citește mai departe

Busuiocul combate indigestiile si anxietatea

In lista afectiunilor tratate cu busuioc, un loc de seama il ocupa tulburarile digestive. Busuiocul actioneaza ca un calmant al colicilor intestinale, absoarbe gazele si reduce starile de voma. „Busuiocul are efecte terapeutice remarcabile: este revigorant, energizant, combate insomniile si anxietatea”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Infuzia, decoctul…

Citește mai departe

7 remedii naturale pentru migrena

Durerile severe de cap, asociate cu senzatia de slabiciune, sunt necazuri frecvente. Infuziile, compresele si masajul te ajuta in momentele de criza. Oboseala, o alimentatie dezechilibrata, traumele psihice si fenomenele meteo declanseaza migrenele, disconfort intalnit mai frecvent la femei decat la barbati. Acest tip de durere de cap poate sa dureze cateva ore sau chiar…

Citește mai departe

Frunzele proaspete de busuioc, benefice impotriva artritei

Frunzele proaspete ale catorva varietati de busuioc sunt la fel de eficiente ca si medicamentele antiinflamatorii administrate pacientilor suferind de artrita, se arata intr-un nou studiu, informeaza dailymail.co.uk. Concluziile acestui studiu, prezentat in cadrul British Pharmaceutical Conference din Manchester, au relevat faptul ca, administrat pe cale orala, extractul obtinut din frunzele a doua varietati de…

Citește mai departe

Targ pentru viata sanatoasa

Pernute terapeutice din plante, gemuri si dulceturi, cozonaci, placinte si alte bunatati facute in casa, mirodenii, uleiuri fine de masline, cosmetice naturale de la Marea Moarta, dar si plante decorative, biciclete si produse handmade stau aliniate pe tarabe in curtea Muzeului Taranului Roman, la Targul pentru o viata sanatoasa. Deschis ieri, targul cu bunatati pentru…

Citește mai departe