Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului in 2013

Peste 5,5 milioane de decese premature au fost cauzate, in 2013, din cauza poluarii aerului, iar mai mult de jumatate dintre aceste decese s-au inregistrat in China si India, potrivit unui nou studiu prezentat in Washington, informeaza publicatia The Guardian. Potrivit unui raport prezentat, vineri, de cercetatori americani, canadieni, chinezi si indieni la intalnirea anuala…

Citește mai departe

Descoperire socanta intr-un desert din China

gandul.info. Cea mai plauzibila explicatie ar fi ca acestea au fost absorbite de un ocean subteran care ar fi mai mare decat Marile Lacuri din Statele Unite. Bazinul este o vale unde se colecteaza apa din sistemele de drenare, cum ar fi gheata care se topeste in muntii din preajma. Bazinul Tarim este imprejmuit de doua lanturi…

Citește mai departe

Motorina ecologica. Inventia care ar putea schimba viitorul industriei auto

Producatorul auto german Audi a reusit sa obtina motorina din apa si dioxid de carbon. Inventarea motorinei ecologice reprezinta un pas major pentru transportul sustenabil. Motorina eco este utilizata deja de compania germana pentru a propulsa Audi-ul A8 detinut de ministrul german al Educatiei si Cercetarii, Johanna Wanka, relateaza Science Alert, citat de antena3.ro. Audi…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe

Deputatul Daniel Suciu, la Bruxelles, la o reuniune despre mediu

Deputatul PSD, Daniel Suciu, a participat la reuniunea reprezentantilor parlamentelor Uniunii Europene cu tema „De la COP 21-Paris inspre 2050, foaie de parcurs pentru trecerea la o economie competitiva cu emisii scazute de dioxid de carbon in Europa”. „Ma alatur colegilor parlamentari din intreaga Europa, preocupati de problematica de mediu, UE fiind hotarata sa joace…

Citește mai departe
CE lanseaz? un infringement împotriva României pentru c? nu î?i protejeaz? cet??enii de poluare

Bucurestiul isi ia angajamente fata de protejarea mediului

Un numar de treizeci de primari reprezentand capitale si metropole ale Europei, s-au reunit, joi, 26 martie 2015, la Paris, unde au semnat o Declaratie si o Tribuna prin care se angajeaza sa lupte impotriva schimbarilor climatice. La eveniment au participat, de asemenea, presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius,…

Citește mai departe

Banca Mondiala: Incalziea climatica risca sa agraveze saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza Banca Mondiala, relateaza AFP, citata de Mediafax. terra planeta„Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertiza BM intr-un raport…

Citește mai departe
Reduceți consumul de apă proaspătă! Nu compromiteți generațiile viitoare

STUDIU: Dioxidul de carbon eliberat din apa oceanelor a dus la sfarsitul ultimei Ere Glaciare

Dioxidul de carbon eliberat in atmosfera din adancul oceanului planetar a dus la incheierea ultimei Ere Glaciare, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, informeaza bbc.com. Eliberarea in atmosfera a dioxidului de carbon a dus la aparitia unei perioade mai calde, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Southampton. Cercetarea publicata in revista Nature este bazata pe…

Citește mai departe

Studiu. Oamenii nu cred in incalzirea globala. Dovezile care arata ca Planeta are o data de expirare

Un studiu al Pew Research Center, publicat saptamana trecuta, arata ca 50% din oamenii obisnuiti cred in incalzirea globala. In acelasi timp, 87% din cercetatori considera ca acest fenoemn este real. Care sunt dovezile, totusi, ca avem de-a face cu acest lucru? In primul rand, putini oameni accepta faptul ca umanitatea a accelerat incalzirea globala….

Citește mai departe

Incalzirea globala si tensiunile nucleare maresc iminenta unui dezastru planetar

Ceasul apocalipsei, care simbolizeaza iminenta unui cataclism planetar, a avansat cu doua minute, indicand trei minute pana in ceasul al doisprezecelea, au anuntat joi oamenii de stiinta citand dubla amenintare din partea incalzirii globale si revigorarea tensiunilor nucleare, transmite Mediafax. Bulletin of the Atomic Scientists (Buletinul savantilor din domeniul nuclear, n.r.), o asociatie care numara…

Citește mai departe
43 de milioane de hectare sunt cultivate ecologic in intreaga lume

PNDR Masura 11 – Agricultura ecologica 2014-2020

Aceasta fisa este in stadiul de DRAFT si nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. In urma aprobarii de catre Comisia Europeana (COM) a PNDR 2014-2020, acest material va suferi modificarile de rigoare. Descriere generala si obiective principale Agricultura ecologica asigura protectia biodiversitati, reducerea poluarii, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, asigurarea unor conditii de bunastare a…

Citește mai departe
Liber la poluare. 5 euro pentru a emite o tonă de dioxid de carbon

Ce este dioxidul de carbon CO2

Dioxidul de carbon (CO2) este un compus, de obicei sub forma de gaz care este mai dens decat aerul. Dioxidul de carbon este format dintr/un atom de carbon si doi atomi de oxigen. Este un gaz incolor. Valoarea dioxidului de carbon din aer a crescut alarmant in ultimii ani, ceea ce conduce la incalzirea globala….

Citește mai departe
Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile "bombelor" de mediu pe cale sa explodeze

Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile „bombelor” de mediu pe cale sa explodeze

Proiectul de la Rosia Montana, prezenta companiei americane Chevron la Pungesti, defrisarile ilegale si cultivarea de organisme modificate genetic sunt doar cateva probleme care fac subiectul campaniilor si actiunilor Greenpeace Romania. wall-street.ro a stat de vorba cu unul dintre cei opt membri ai organizatiei din Romania, care a vorbit despre cum ar putea fi obtinuta…

Citește mai departe
Patru limite au fost depasite, omenirea se afla intr-o epoca periculoasa

Patru limite au fost depasite, omenirea se afla intr-o epoca periculoasa

Schimbarile climatice si rata alarmanta de extinctie a speciilor de animale si plante plaseaza Terra intr-o epoca periculoasa pentru omenire, au anuntat saptamana aceasta autorii unui studiu despre impactul oamenilor asupra naturii, informeaza Mediafax. Studiul, realizat de o echipa de 18 experti internationali, are la baza un raport din 2009 despre “limitele planetare” pentru siguranta…

Citește mai departe
(STUDIU) Planeta a intrat într-o epocă periculoasă pentru existența omenirii

STUDIU – Planeta a intrat intr-o epoca periculoasa pentru existenta omenirii

Schimbarile climatice si rata alarmanta de extinctie a speciilor de animale si plante plaseaza Terra intr-o epoca periculoasa pentru omenire, au anuntat autorii unui studiu despre impactul oamenilor asupra naturii. Studiul, realizat de o echipa de 18 experti internationali, are la baza un raport din 2009 despre „limitele planetare” pentru siguranta speciei umane si a…

Citește mai departe
Asociația Peisagiștilor din România se opune „masacrului“ în Parcul Eminescu

Asociatia Peisagistilor din Romania se opune „masacrului“ in Parcul Eminescu

Asociatia Peisagistilor din Romania – AsoP, Filiala Teritoriala Vest isi exprima public dezacordul cu privire la intocmirea de catre Primaria Municipiului Arad a studiului de fezabilitate – Regenerarea urbana zona Enescu – Palatul de Justitie din municipiul Arad – considerand ca intreg demersul cat si tema de proiectare incalca flagrant reglementarile existente la nivel international…

Citește mai departe
Studiu: Permafrostul, o veritabilă "bombă climatică" prea puţin cunoscută

Studiu: Permafrostul, o veritabila „bomba climatica” prea putin cunoscuta

Subsolul inghetat din Antarctica si din Siberia, cunoscut sub numele de „permafrost”, reprezinta 25% din suprafata uscatului din emisfera nordica, iar incalzirea sa reprezinta, dupa parerea oamenilor de stiinta, o veritabila „bomba climatica” prea putin cunoscuta. In cel mai recent raport al lor, expertii din IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change / Grupul interguvernamental de…

Citește mai departe
Un satelit NASA a realizat prima harta care prezinta in detaliu concentratia de CO2 din atmosfera Terrei

Un satelit NASA a realizat prima harta care prezinta in detaliu concentratia de CO2 din atmosfera Terrei

Satelitul Orbiting Carbon Observatory (OCO-2), lansat de NASA in acest an, a realizat prima harta care prezinta cu mare precizie cantitatile de dioxid de carbon din atmosfera Terrei, un gaz care genereaza un efect de sera puternic, informeaza BBC. Satelitul a fost lansat de NASA in luna iulie, cu scopul de a identifica principalele zone…

Citește mai departe
Grăsimea este eliminată din corp, în mare parte, prin plămâni

Grasimea este eliminata din corp, in mare parte, prin plamani, sub forma de CO2

Analizand biochimia grasimii, cerecetatorii de la Universitatea New South Wales din Austraili a descoperit ca 84% din atomii ei sunt eliminati sub forma de CO2 si ca restul de 16% se pierde sub forma lichida, informeaza BBC. Organismul utilizeaza grasimea atunci cand are nevoie de energie. In procesul de „ardere“, sunt rupte legaturile chimice dintre…

Citește mai departe
Codul Silvic, dezbătut în regim de urgenţă. Lucia Varga: Sper să fie aprobat în forma propusă de Guvern

Codul Silvic, dezbatut in regim de urgenta. Lucia Varga: Sper sa fie aprobat in forma propusa de Guvern

Ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga, a declarat joi, intr-o conferinta de presa privind noul Cod Silvic, aprobat miercuri de Guvern, ca actul normativ va fi dezbatut in regim de urgenta in Parlament, precizand ca spera sa fie adoptat in forma propusa, informeaza Mediafax. Lucia Varga a subliniat ca „prioritatea zero” a mandatului…

Citește mai departe
Sucurile carbogazoase îndulcite îmbătrânesc la fel ca fumatul

Un deputat propune interzicerea consumului de bauturi carbogazoase copiilor sub 16 ani

Deputatul PSD Ninel Peia va depune un proiect de lege pentru interzicerea vanzarii bauturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani. „Propun interzicerea consumului bauturilor carbogazoase in scoli in principal, interzicerea vanzarii acestui tip de produse pe o raza de 100 de metri fata de orice unitate de invatamant pentru copiii de pana la 16 ani. Daca…

Citește mai departe