100% pacaleala

Gemul de caise Marco are inscriptionata pe eticheta mentiunea „100% natural”, fapt care contravine Regulamentului European 1924/2006. In compozitia produsului analizat intra acid citric E330 si pectina E440, substante adaugate de producator. Eticheta produsului „Gem de caise Marco” ne arata ca producatorul s-a folosit de cateva artificii de productie pentru a face marfa sa arate…

Citește mai departe

E-uri in loc de vitamine

Vitamina C cu gust de lamaie, Additiva, ar trebui, dupa cum scrie pe eticheta, sa fie benefica tinerilor, sportivilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, fumatorilor, persoanelor varstnice si consumatorilor cronici de medicamente. Numai ca are in compozitie atat de multe substante chimice, incat celor mentionati de producator Vitamina C cu gust de lamaie le este…

Citește mai departe

Salata mincinoasa

Salata de icre de crap „Pestisorul de aur” are o eticheta care induce grav in eroare consumatorul si incalca legislatia in vigoare privind etichetarea produselor alimentare. Hotararea nr. 106/2002, privind etichetarea alimentelor, precizeaza ca ingredientele trebuie trecute pe eticheta in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. Producatorul salatei de icre de crap „Pestisorul de aur” a…

Citește mai departe

Bere vopsita cu E150

Zahar, arome de guave si lamaie, aditivi sunt ingredientele din compozitia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai ca pacaleste consumatorul, dar il si poate imbolnavi daca este consumat in mod frecvent. Berea blonda cu aroma de guava Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe

Hrean cu 5 E-uri

Prepararea hreanului ras este o activitate care nu dureaza mai mult de zece minute. Gospodinele care nu au insa acest timp pot cumpara un produs de-a gata, numai ca trebuie sa fie atente ca pe langa hrean mai cumpara si o multime de aditivi alimentari. Hreanul ras in otet Kiskunfelegyhazi are in compozitie cinci aditivi…

Citește mai departe

Hochland Fitness distruge calciul

Hochland Fitness promite ca nu ii va ingrasa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetica pentru 100 de grame de branza este mica, insa cantitatea de grasimi raportata la substanta uscata este destul de mare. Producatorul branzei topite Hochland Fitness omite doua informatii importante: continutul untului si al branzei. Pe langa lapte, acestea ar…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe

Doar jucaria este buna

Producatorii de dulciuri apeleaza la orice strategie pentru a atrage consumatorii, in special copiii. Bomboanele nu se mai ambaleaza in pungi de plastic, ci se apeleaza la jucarii de tot felul. Testoasele Ninja au devenit astfel casuta unor dropsuri. Jucaria este foarte interesanta, dar din pacate bomboanele, din cauza compozitiei, pot afecta sanatatea celor mici….

Citește mai departe

Branza care ne fura calciul

Apetito Kidiboo este o branza topita cu profil nutritional dezechilibrat, cu exces de grasimi de origine animala (31%), bogata in acizi grasi saturati aterogeni (provenind din branza, smantana, unt, lapte praf). De asemenea, produsul contine o serie de aditivi alimentari bogati in fosfor (E450, E542), care dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. Produsul…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe