Asociatia „Milioane de prieteni”: Ursul poate deveni o atractie ecoturistica extraordinara

Presedintele asociatiei „Milioane de prieteni”, care a infiintat Sanctuarul Ursilor „Libearty” de la Zarnesti, Cristina Lapis, a declarat pentru RTV.NET ca ursii reprezinta o mare bogatiei a Romaniei, in timp ce alte tari europene au ramas fara ei si ca exista numeroase solutii pentru ca oamenii si aceste animale sa convietuiasca in pace. „De mii…

Citește mai departe

Declaratia comuna de la Rosia Montana

Organizatiile de mediu si participantii care au luat parte la Festivalul Fan Fest de la Rosia Montana au adoptat o declaratie comuna, prin care vor sa atarga atentia autoritatilor asupra faptului ca localitatea trebuie salvata. Declaratia de la Rosia Montana Pentru salvarea statului de drept in Romania In perioada 12-15 august 2011, in cadrul FanFest…

Citește mai departe

Rosia Montana in UNESCO

Artisti si arhitecti au prezentat, in fata a 40 de invitati, criteriile si procedurile pe care Rosia Montana trebuie sa le indeplineasca pentru a fi introdusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, transmite Romanian Global News. Asociatia Alburnus Maior si Asociatia Bucuresti au organizat miercuri, 6 iulie 2011 conferinta „Totul despre Rosia Montana in UNESCO”, cu participarea…

Citește mai departe

„Regiunea Delta Dunarii” o afacere interna a statului roman

Colectivul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta (SDD) saluta cu mana la chipiu initiativa Guvernului Romaniei da a infiinta discret Comitetul Interministerial pentru Delta Dunarii# pentru o socio-economie mai buna#. Totodata considera foarte oportuna (poate cea mai oportuna) implicarea Ministerului Administratiei si Internelor, sub ale carui secretariat si presedintie se desfasoara lucrarile acestui Comitet. Situatia braconajului…

Citește mai departe

Uioreanu: Parlamentul va face tot posibilul pentru includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO

Presedintele Comisiei pentru relatia cu UNESCO din Parlament, deputatul Horia Uioreanu, precizeaza intr-un comunicat de presa ca parlamentarii se angajeaza sa sustina includerea Rosiei Montane in patrimoniul cultural universal. Uioreanu a reactionat, astfel, fata de un raport realizat de catre Dennis G. Rodwell in care se precizeaza ca obiectivul Rosia Montana nu ar indeplini criteriile…

Citește mai departe
Biologii monitorizeaz? animalele din Mun?ii Rodnei cu camere video instalate în copaci

Parcul National Muntii Rodnei, propus sa faca parte din patrimoniul mondial pentru natura

Presedintele Asociatiei Eco Rodna, Claudiu Iusan, care este si manager in cadrul proiectului „Masuri de management conservativ al biodiversitatii Parcului National Muntii Rodnei – sit Natura 2000”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca acceptarea Parcului National Muntii Rodnei drept parte a patrimoniului universal pentru natura presupune un studiu complex pentru dovedirea faptului ca…

Citește mai departe

Comisia Parlamentului cere includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO

Raspuns la jongleriile istorice regizate de RM Gold Corporation: Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO sustine includerea sitului Rosia Montana in patrimoniul mondial a organizatiei, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX. „Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO se angajeaza sa sustina includerea sitului…

Citește mai departe

Ghetarul din Ilulissat continua sa se topeasca

Topirea ghetarului din Ilulissat, situat in vestul Groenlandei, se accelereaza sub efectul incalzirii climatice, fiind de doua ori mai rapida decat in oricare alt loc al planetei. Ca urmare a topirii sale rapide, care se extinde pe 7 km, soarta ghetarului Sermeq Kullajeq, o minune a lumii declarata patrimoniu mondial al umanitatii, este una „dramatica”,…

Citește mai departe

Linxul iberic ar putea fi salvat

Pe cei 335 km2 de gariga, paduri si mlastini din parcul national Donana din sud-vestul Spaniei, care a fost declarat Patrimoniu Mondial al Umanitatii, mai traiesc doar 50 de exemplare de linx iberic, fata de inceputul secolului XX, cand in Spania si Portugalia existau aproximativ 100.000 de specimene. Urbanizarea, vanatul si, in special, declinul dramatic…

Citește mai departe