Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide

Merele, rosiile si portocalele contin cele mai multe pesticide

Doar 10% din fructele si legumele care ajung in tara sunt controlate de inspectorii sanitar-veterinari. Merele, rosiile si portocalele sunt primele pe lista alimentelor care contin cele mai multe pesticide, potrivit unui raport al inspectorilor sanitar-veterinari. Cele mai multe dintre merele cu o cantitate mare de pesticide sunt romanesti, iar restul fructelor, in mare parte…

Citește mai departe

Medicii au descoperit ca o vitamina impiedica dezvoltarea celulelor canceroase

Cancerul este o afectiune pentru care medicina moderna nu a gasit inca un tratament, iar specialistii sunt de parere ca acest lucru nu se va intampla prea curand. Totusi, un progres in acest sens a fost facut, descoperindu-se faptul ca o anumita vitamina poate impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Potrivit healthylifetricks.com, cercetarile desfasurate in Statele Unite…

Citește mai departe
Nucile verzi

Nucile verzi

Miezul de nuca este un aliment foarte concentrat, cu valoare energetica de 650-700 kcal/100 g, mult mai ridicata decat la alte fructe. Bogatia in vitamine si in saruri minerale constituie o sursa principala de biocompusi, necesari pastrarii echilibrului nutritional si nervos precum si unei bune functionari a muschilor si oaselor. Nucile prezinta multiple proprietati terapeutice:…

Citește mai departe
TVA Verde: Produsele naturale ar putea fi taxate diferit de cele cu chimicale

TVA Verde: Produsele naturale ar putea fi taxate diferit de cele cu chimicale

Termenul ‘Natural’, folosit din ce in ce mai des pe produse alimentare, care insa sunt pline de chimicale, ar putea fi legiferat odata cu introducerea TVA Verde in agricultura si alimentatie, conform unui proiect lansat de Uniunea Europeana, considera presedintele Asociatiei operatorilor din agricultura ecologica Bio-Romania, Marian Cioceanu. „Daca se va implementa acel TVA Verde…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Surse de calciu nebanuite

Calciul este cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in mod natural intr-o varietate larga de produse alimentare si bauturi, ca sa nu mai vorbim despre cele in care este adaugat. Persoanele cu intoleranta la lactoza nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta cantitatii acestei minerale in organism, deoarece au destule optiuni salvatoare…

Citește mai departe
Sucurile care te scap? de boli

Sucurile care te scapa de boli

Gustoase, racoroase dar si foarte sanatoase. Sucurile din fructe pot preveni aparitia unor afectiuni. Totodata, pot fi folosite si in tratarea unor probleme de sanatate. Sucul de portocale, benefic pentru inima Stiai ca daca bei doua pahare de suc de portocale in fiecare zi esti mai putin predispus la hipertensiu­nea arteriala? Este concluzia unui studiu…

Citește mai departe
Hrana ecologic?, noul trend în agricultur?

Hrana ecologica, noul trend in agricultura

Conceptul de agricultura ecologica prinde contur, fiind noua tendinta in randul fermierilor Fermierii spun ca agricultura ecologica poate reprezenta acel element de competitivitate si motor de crestere al sectorului agricol din Romania Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) acorda o mare importanta dezvoltarii agriculturii ecologice, potrivit lui Virgil Laurentiu Gaman, secretar general in MADR. „Din…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Fara suc de fructe la masa! De ce condamna expertii obiceiul parintilor de a da copiilor sucuri naturale?

Nu numai bauturile racoritoare dulci, dar si sucul de fructe natural ar trebui evitat in mare masura, spun specialistii. Si acesta contine cantitati mari de zahar, consumul lui favorizand aparitia diabetului, a obezitatii si a bolilor de inima, iar ideea de a face din fiecare pahar de suc de fructe una dintre „portiile de fructe”…

Citește mai departe

Sicilia: Teren confiscat de la mafie si transformat in vii ecologice

Din anul 2001, Coperativa Placido Rizzoto, Sicilia, Italia, vinde intr-un magazin la cativa kilometri de “Cosa Nostra” (Satul Corleone), produse alimentare sub eticheta “Teren Liber” (Libera Terra). Libera Terra reprezinta de fapt o retea de fermierii organici numita “Libera Terra” care produce uleiuri, paste delicioase, dulceturi, sucuri si renumitele vinuri siciliene pe terenurile confiscate de…

Citește mai departe
Suplimentele cu vitamina D ?i calciu - ineficiente în prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu – ineficiente in prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu sunt ineficiente in prevenirea fracturilor, o afectiune foarte frecventa in randul femeilor care au intrat in perioada menopauzei, potrivit unui studiu recent realizat de un grup de cercetatori americani, citat de dailymail.co.uk. Mai mult, administrarea regulata de suplimente cu vitamina D si calciu (400 UI de vit. D si…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe

Un bol de cereale si un suc de portocale reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata de zahar

Cu totii stim care sunt pericolele atunci cand consumam multa sare, grasimi si multi carbohidrati, insa oamenii de stiinta avertizeaza si asupra pericolului consumului exagerat de zaharuri. Insa putini dintre noi stiu ca un bol de cereale si un suc de portocale reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata de zahar, scrie The Huffington Post, citat…

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Alimente pentru oase sanatoase

Atunci cand vine vorba despre construirea unor oase puternice, totul se reduce la doi nutrienti principali: calciu si vitamina D. Calciul sustine oasele si structura dentara, in timp ce vitamina D imbunatateste absorbtia calciului si cresterea oaselor, arata Health.com. Acesti nutrienti sunt foarte importanti la inceputul vietii, dar te pot ajuta si pe masura ce…

Citește mai departe

Inca o minciuna a industriei alimentare: produse din grau “fara gluten, bogate in vitamine”

 Alimentele procesate realizate cu faina alba imbogatita, precum cereale, biscuiti, paste si paine, reprezinta o parte importanta din alimentatia oamenilor Producatorii acestor alimente fac tot posibilul pentru a convinge consumatorii ca faina de grau puternic procesata (faina alba imbogatita cu minerale si vitamine) este o alternativa egala cu faina integrala, ceea ce nu este deloc…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe