Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

0
60
Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor
Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce colesterolul. Pe langa rolul lor foarte important in detoxifiere, curatarea ficatului, calmeaza durerile reumatice, combat alergiile, vindeca anemia, s-a demonstrat ca persoanele a caror dieta este formata in proportie de 20% din alimente care contin luteina si zeaxantina prezinta cu 35% mai putine riscuri de a-si pierde vederea. Acesti carotenoizi se gasesc in spanac, varza creata, broccoli, dovlecei, mazare, fasole verde, varza de Bruxelles, salata chinezeasca, kiwi.

Dieta verde este o dieta bazata pe consumul legumelor verzi, care garanteaza o slabire de sapte kilograme, in doar doua saptamani. Scaderea in greutate va fi semnificativa la inceputul regimului, iar aceasta cura de slabire nu poate fi tinuta mai mult de 14 zile, spune specialistul in nutritie Irina Reisler. Persoanele care sufera de colon iritabil sau de alte boli digestive trebuie sa consulte un medic, inainte de a incepe aceasta dieta !

Dieta verde, exemplu de meniu pentru sapte zile

ZIUA 1:

Mic dejun: o cana cu ceai verde + un pahar cu suc proaspat de fructe + ou fiert + un ardei gras.

Pranz: salata de morcovi rasi, cu 4 masline si 3 ridichi (se poate folosi o lingura de ulei de masline) + o felie de paine neagra + 3 linguri de branza de vaci.

Gustare: un iaurt + o cana cu ceai verde.

Cina: salata verde, cu ceapa verde, ridichi (se poate folosi o lingura de ulei de masline) + 2 linguri de branza de vaci + un mar verde.

ZIUA 2:

Mic dejun: o cana cu ceai verde + o banana.

Pranz: salata de rosii + 6 linguri de orez fiert + un mar verde.

Gustare: un pahar cu suc proaspat de fructe (portocale) + 2 felii de paine neagra + o felie de branza telemea.

Cina: salata de morcovi si telina (se poate folosi o lingura de ulei de masline si zeama de lamaie) + o farfurie medie cu mazare fiarta (se poate pune sare) + un fruct proaspat.

ZIUA 3:

Mic dejun: cereale integrale (4 linguri) + un iaurt.

Pranz: salata verde cu ridichi si ceapa verde + 4 linguri de branza de vaci + 2 oua fierte.

Gustare: un iaurt.

Cina: o farfurie medie cu fasole verde fiarta, cu sosul de la 3 rosii + un fruct + o cana cu ceai verde.

ZIUA 4:

Mic dejun: un mar + o portocala + o cana cu ceai verde.

Pranz: 2 felii de paine neagra + o felie de branza telemea + legume (rosii, castraveti, ardei, ridichi) + o para.

Gustare: un pahar cu lapte degresat + un bol cu salata de fructe (un mar + o portocala + o para).

Cina: o farfurie medie cu spanac fiert (se poate folosi putina sare) + un ou romanesc (oul se prepara in apa clocotita, fara ulei) + o felie de paine neagra.

ZIUA 5:

Mic dejun: o portocala + 2 felii de paine neagra, unse cu branza de vaci.

Pranz: salata verde cu ardei, castraveti, mazare fiarta + un ou fiert + un kiwi.

Gustare: o cana cu ceai verde + un iaurt cu cereale.

Cina: o farfurie medie cu orez fiert, cu fructe de mare fierte (se poate folosi o lingura de ulei de masline) + o mandarina.

ZIUA 6:

Mic dejun: o cana cu lapte + cereale

Pranz: urzici fierte (se poate folosi putina sare) + 2 felii de paine neagra + 2 felii de branza telemea de oaie + o portocala.

Gustare: un iaurt cu cereale + o cana cu ceai verde.

Cina: salata de varza cu rosii + o farfurie cu legume fierte (un morcov, un dovlecel, conopida) + un mar.

ZIUA 7:

Mic dejun: o cana cu ceai verde + o felie de paine neagra cu unt + 3 ridichi.

Pranz: salata de castraveti, rosii si morcovi + o farfurie de fasole verde fiarta (se poate folosi putina sare) + 4 linguri de branza de vaci + o portocala.

Gustare: un iaurt.

Cina: salata verde cu ridichi si ceapa verde + escalop de soia + un fruct.

Bautura care topeste kilogramele

Dr. Oz recomanda un „cocktail” delicios foarte eficient in arderea grasimilor, compus din cinci ingrediente pline de vitamine si cu proprietati detoxifiante.

Grepfruit, plin de vitamina C, care ajuta la transformarea grasimilor in energie. Mandarina, care mareste sensibilitatea la insulina, stabilizeaza glicemia si stimuleaza arderea grasimilor. Castravete, care iti da senzatia de satietate si are efect diuretic. Menta, care sprijina digestia si da un gust racoritor.

Ingrediente pentru un pahar , care se pun impreuna in blender si se amesteca bine. Dr. Oz iti recomanda sa prepari o cantitate mare de bautura dimineata si sa bei cate un pahar de 200 grame de trei ori pe zi inaintea meselor.

•  1 felie grepfruit

•  1 mandarina

•  1/2 castravete taiat felii

•  2 frunze menta

•  gheata

•  apa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here