Ambalajele de sticla obtin cote mari in randul consumatorilor europeni

0
677
Ambalajele de sticla obtin cote mari in randul consumatorilor europeni
Ambalajele de sticla obtin cote mari in randul consumatorilor europeni

Un nou studiu arata ca o majoritate covarsitoare (88%) dintre consumatorii europeni prefera ambalajele din sticla in locul celorlalte ambalaje deoarece acestea contribuie la un stil de viata sanatos. Cand au fost intrebati despre preferintele lor referitoare la ambalaj, in cinci categorii diferite legate de sanatate si mediu, mai mult de doua treimi dintre consumatori au ales ambalajul din sticla, in defavoarea celor din plastic sau aluminiu.
Sondajul, efectuat de compania de cercetare a pietei globale TNS, a fost realizat pe mai mult de 9500 de consumatori din 19 tari din Europa. Studiul confirma faptul ca consumatorii recunosc avantajele sticlei legate de sanatate si mediu si vor alege sticla ca prima lor optiune fata de alte materiale ca ambalaj.
„Consumatorii sunt mai constienti ca niciodata de sanatatea lor – ei chiar dau atentie substantelor care intra in corpul lor si efectelor asupra mediului pe care le au ambalajele”, spune un reprezentant al Yioula Glassworks. Yioula Glassworks este membru al FEVE (The European Container Glass Federation) – Federatia Europeana a ambalajelor din sticla, cu sediul in Bruxelles, care a comandat sondajul si care sprijina forumul consumatorilor „Friends of Glass” (Prietenii sticlei) – si care in Romania este liderul pe piata ambalajelor din sticla prin filiala sa Stirom SA. Unul dintre principalele beneficii pentru sanatate al ambalajului din sticla este faptul ca este inert, astfel nu altereaza sau interactioneaza cu produsul din interior. Studiul arata ca 83% din consumatorii europeni au incredere ca sticla protejeaza produsele alimentare si bauturile de substantele chimice care au fost adesea gasite in ambalaje din alte materiale. De asemenea, potrivit consumatorilor, sticla protejeaza cel mai bine calitatea nutritiva a alimentelor si bauturilor. Un motiv pentru aceasta este faptul ca sticla este impermeabila si ofera o bariera excelenta impotriva gazelor, care pot afecta vitaminele si prospetimea. Cand au fost intrebati care este ambalajul in care prefera sa pastreze sanatoase produsele alimentare si bauturile, 83% dintre respondenti au ales sticla.

Despre Yioula Glassworks
Yioula produce ambalaje din sticla – pentru bauturi racoritoare carbogazoase, sucuri naturale, vinuri, bauturi spirtoase, ape minerale, produse alimentare si farmaceutice – si le livreaza pentru multe dintre cele mai cunoscute produse din lume oamenilor din aproape 30 de tari, in timp ce produsele sale de menaj din sticla sunt prezente in milioane de gospodarii si unitati de catering in intreaga Europa. Cu o pozitie de lider in sud-estul Europei, Yioula produce ambalaje din sticla, preferatele consumatorilor, 100% si infinit reciclabile, care asigura un gust superior, puritate, siguranta, igiena, prezentare vizuala si beneficii de valoare. Infiintata in 1947, compania are aproape 2500 de angajati cu 7 facilitati de productie in Grecia, Bulgaria, Romania si Ucraina. In 2009, vanzarile nete au fost de aproape 200 de milioane de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.yioula.com si pentru Romania www.stirom.ro

Despre FEVE
FEVE (The European Container Glass Federation) este o asociatie a producatorilor europeni de ambalaje din sticla si produse de menaj executate pe masini automate. Federatia reprezinta industria ambalajelor din sticla la nivel international, si in special european, si serveste ca un forum pentru analizarea si rezolvarea intrebarilor comune. FEVE mentine un dialog cu institutiile europene si agentiile privind mediul, comertul si alte aspecte importante. Federatia promoveaza ambalajele din sticla si reciclarea sticlei, completand  activitatile din industria sticlei, la nivel national. http://www.feve.org .
Mai multe despre membrii FEVE la: http://www.feve.org/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=35

Despre Friends of Glass
Friends of Glass este un forum al consumatorilor la nivel european, care sprijina si promoveaza dreptul consumatorilor de a avea posibilitatea de a alege produse alimentare si bauturi in ambalaje din sticla. Ea ii uneste pe toti cei care considera ca sticla este alegerea clara pentru ei insisi, familiile lor si pentru mediul inconjurator. Friends of Glass a fost initiata in 2009 de catre FEVE ca raspuns la un sondaj comandat de FEVE, care a constatat ca 74% dintre consumatorii europeni prefera ambalajele din sticla pentru alimentele si bauturile lor.

Despre sticla
Sticla este realizata din materii prime naturale, durabile. Este ambalajul preferat pentru sanatatea consumatorului si mediu. Ca ambalaj primar, recipientele din sticla asigura conservarea, livrarea in conditii de siguranta si prezentarea atractiva a unei game largi de produse de consum, livrate pe pietele europene si mondiale. Indiferent daca este folosita pentru bauturi, produse alimentare, cosmetice, parfumuri sau produse farmaceutice, sticla joaca un rol vital in sustinerea comertului si a industriei europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.