Baia Mare: Plan de actiune pentru schimbari climatice si pentru observarea gazelor cu efect de sera, prezentat la Praga

Baia Mare: Plan de actiune pentru schimbari climatice si pentru observarea gazelor cu efect de sera, prezentat la Praga

In perioada 15-16 noiembrie a avut loc la Praga intalnirea comitetului de coordonare, o vizita de studiu si intalnirea interna pe tema guvernarii in cadrul proiectului “CLIMACT Regions” implementat prin Programul INTERREG IV C.

In cadrul intalnirii comitetului de coordonare au fost abordate teme legate de prelungirea perioadei de implementare a proiectului pana in martie 2013, aprobarea modificarii bugetului, activitati viitoare cum ar fi Conferinta pe tema schimbarilor climatice ce va avea loc in luna decembrie 2012 la Lyon si raportarea finala a proiectului. Din partea judetului Maramures au participat d-na Adina Dumitru, director AMEMM – managerul proiectului, d-na Mihaela Lite – sef birou relatii internationale – responsabil tehnic si doamna Angela Mihnea – sef serviciu monitorizare Agentia de Protectia Mediului Maramures – expert, membru in grupul de lucru privind Observatoarele regionale a gazelor cu efect de sera.

In finalul zilei de 15 noiembrie a avut loc o vizita de studiu la Libraria Nationala Tehnica aflata in campusul Universitatii Tehnice din Praga, o cladire noua construita la cele mai moderne standarde de eficienta energetica , unde ne-au fost prezentate instalatiile de incalzire, aerisire si protectie impotriva incendiilor. A doua zi a avut loc intalnirea interna pe tema guvernarii la care au participat reprezentanti ai Ministerului Industriei si Comertului, Ministerului Mediului din Republica Ceha, Asociatiei Enviros si Platformei Tehnologioce Cehe pentru Biocarburanti si Industrie Chimica. Invitatii au prezentat detalii despre activitati, planuri de actiune, guvernare in domeniul schimbarilor climatice din Republica Ceha.

In a doua parte a zile, fiecare partener din proiectul CLIMACT Regions a prezentat stadiul planurilor de actiune elaborate in propriile regiuni in cadrul proiectului, Maramuresul prezentand un prim draft al planului de actiune pentru schimbari climatice si pentru observarea gazelor cu efect de sera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *