Cartofii prajiti Lorenz – Cartofi prajiti cu toxine

CE BEM, CE MINCAM
Cartofii prajiti cu aroma de brinza si ceapa Lorenz au in compozitie: „cartofi, ulei vegetal, aroma de brinza si ceapa (praf de zer din lapte dulce, sare, maltodextrina, arome, stimulator de aroma: glutamat de sodiu E 621, condimente: patrunjel, usturoi, leustean, corectori de aciditate: fosfat de sodiu E 339, polifosfati E 452, acid citric E 330, fosfati de calciu E 341, coloranti: extract de ardei rosu E 160c, extract de seminte de telina”. 100 grame de produs au o valoare energetica de 533 kcal/2.222 kj, proteine 5,5 g, grasimi 49 g, vitamina C 35 g, vitamina E 12 mg (20%), vitamina B6 1 mg (50%), magneziu 70 mg (23%).

ANALIZA. Prof. Mencinicopschi descrie produsul analizat: „cartofi prajiti tip chips, cu profil nutritional foarte dezechilibrat, cu un exces de grasimi modificate prin prajire in compusi extrem de toxici”. Prajiti in ulei, se genereaza acrilamida cancerigena si neurotoxica. Aditivii utilizati ii scad valoarea biologica, impiedicind absorbtia calciului, a fierului si a magneziului. Produsul are si un continut ridicat in glucide (in principal amidon), care in combinatie cu grasimile imprima chipsurilor o densitate energetica foarte ridicata. Astfel, nu este indicat copiilor, adolescentilor, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de dislipidemie, hipertensiune arteriala, maladii cerebro si cardiovasculare, hepato- biliare si renale, suferinzilor de boli neurodegenerative, artrite reumatoide, de boli ale tractusului urinar, gastrointestinale, cancer, cu afectiuni dermatologice, celulita, boli ale venelor, celor cu osteoporoza.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *