Cerealele purifica organismul

Dieta bogata in orz, ovaz, grau si secara intareste sistemul imunitar, stimuleaza formarea de globule rosii si intretine sanatatea creierului.

La sfarsitul fiecarui anotimp, organismul nostru are nevoie de o dieta de detoxifiere. Potrivit nutritionistilor, detoxifierea cu cereale, legume si fructe este un mod de a preveni bolile dificil de tratat. Una dintre cele mai eficiente metode de „curatare” a organismului este cura cu cereale.

Studiile recente arata ca 68 la suta din populatia tarii noastre nu ofera cereale copiilor la micul dejun, in timp ce 23 la suta nu stiu cat de consistent este un meniu alcatuit din cereale.

Comparativ cu alti europeni, care consuma intre doua si noua kilograme de cereale pe an, un roman consuma in medie 280 de grame pe an. „O cura de cereale, la inceputul primaverii, joaca un rol dublu – elimina reziduurile din organism si creste imunitatea. De aceea se recomanda o dieta bogata in orz, ovaz, secara si grau, chiar si persoanelor sanatoase”, a explicat fitoterapeutul Eugen Giurgiu.


Orzul, un anticancerigen

Datorita procentului crescut de magneziu, orzul este inclus de specialisti in grupa tratamentelor naturiste anticancerigene, in timp ce acidul de siliciu continut de aceasta cereala intareste tesutul epitelial, unghiile si parul.

De asemenea , cereala este un tonic al sistemului nervos. Ovazul se remarca in randul cerealelor prin continutul sporit de proteine. 100 g de fulgi de ovaz asigura ratia zilnica necesara de aminoacizi. Aceasta cereala este bogata in minerale, calciu, dar si in vitamine din complexul B-urilor, care hra-nesc creierul.

Secara este apreciata ca o sursa de vitamine, potasiu, magneziu si microelemente. Cura cu fulgi de secara este importanta pentru cresterea oaselor si formarea globulelor rosii. Graul contine cel mai mult fier din categoria cerealelor. De asemenea, contine vitamina E si minerale.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *