Cimentul si reducerea globala a emisiilor de gaze cu 25%

In urma unui studiu realizat de Consiliul Modial Pentru Dezvoltare Durabila a Afacerilor (WBCSD- World Business Council for Sustainable Development)  o abordare sectoriala in domeniul cimentului ar putea reduce cu 25 % emisile de gaz global.

Aceasta abordare sectoriala consista intr-un set de actiuni concentrate pe un singur domeniu. Membrii cheie ai sectorului industrial de producere a cimentului, impreuna cu guvernele gazda, realizeaza actiuni organizate pentru reducerea gazelor cu efect de sera din procesul de productie.

Fabricarea cimentului reprezinta 5% din emisiile de gaze cauzate de oameni

Conform raportului realizat de WBCSD  unde au analizat impactul politicilor in scenariul abordarii sectoriale, productia deproducatori de ciment ciment ar putea sa se dubleze pana in 2030 conform cererilor preconizate. Acest lucru ar insemna o crestere signifianta a emisiilor de gaze in acest sector.  Insa viitoarele directii pot fi influentate foarte mult de politicile aplicate, au declarat membrii grupului de la Geneva.

Pentru a reduce emisiile de CO2 produce de ciment,  studiul indeamna la o cooperare internationala  pe chestiuni cum ar fi monitorizarea si verificarea sectorului pentru atingerea celor mai bune rezultate.

Cei mai mari producatori de ciment ai lumii si tarile cu cele mai mari productii trebuie sa se uneasca si sa actioneze impreuna pentru a reduce emisile globale de gaze cu 25 %, a concluzionat studiul.

Sursa : Ecoseed

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente