Combustibil auto din aer

0
347

Cercetatorii britanici lucreaza la un proiect de aproximativ 1,6 milioane de euro care ar putea transforma dioxidul de carbon din aer in combustibil auto, potrivit „Science Daily”.combustibil din aer

Proiectul isi propune sa dezvolte materiale poroase care pot absorbi gazele ce cauzeaza incalzirea globala si sa le transforme in combustibil auto sau in plastic printr-un proces pe baza de energie solara regenerabila.

Lupta impotriva schimbarilor climatice

Cercetatorii, oameni de stiinta si ingineri, spera ca in viitor materialele poroase sa fie folosite astfel incat cosurile fabricilor sa preia poluantii din aer, reducand astfel efectele schimbarilor climatice.

„Este o provocare foarte mare, dar avem o echipa inter-disciplinara foarte puternica, formata din chimisti, ingineri-chimisti, biologi si alti analisti”, spune profesorul doctor Frank Marken, de la Universitatea din Bath.

„Speram ca folosirea energiei regenerabile pentru a recicla dioxidul de carbon va fi o modalitate eficienta de a reduce cantitatea existenta in atmosfera”, adauga profesorul doctor Petra Cameron, de la aceeasi Universitate.

Potrivit colegului sau David Fermin, de la Universitatea din Bristol, in acest moment nu exista tehnologii la scara larga care sa capteze si sa proceseze dioxidul de carbon din aer.

Acesta este destul de diluat in atmosfera si reactivitatea sa chimica este foarte scazuta. Proiectul se afla inca intr-un stadiu incipient, dar cercetatorii spun ca noua tehnologie ar putea face o diferenta reala in lupta impotriva schimbarilor climatice.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.