Conferinta ONU pentru schimbarile climatice

Principalul obiectiv: stabilirea unui acord mondial privind reducerea emisiilor de CO2. La conferinta Natiunilor Unite pe tema incalzirii globale, care incepe astazi in Polonia, CE va promova masuri capabile sa stabilizeze clima.
conferinta ONU schimbari climatice
Statele bogate vor trebui sa-si reduca mult emisiile de gaze cu efect de sera pana in 2020. In plus, tarile dezvoltate vor trebui sa acorde sprijin tehnologic si financiar tarilor in curs de dezvoltare pentru ca acestea din urma sa emita, de asemenea, mai putin CO2 in atmosfera, a anuntat Comisia Europeana la sfarsitul saptamanii trecute.

“Criza financiara a scos in evidenta cat de periculos este sa ignoram avertismentele evidente. Nu ne putem permite sa repetam aceasta greseala in cazul schimbarilor climatice daca dorim sa evitam ca acestea sa aiba in urmatoarele decenii consecinte economice si sociale grave, probabil catastrofale”, a spus Stavros Dimas, comisarul european pentru mediu.

Pentru a evita consecintele schimbarilor climatice, tarile dezvoltate trebuie -sa-si reduca pana in 2020 volumul colectiv de emisii cu 30% fata de 1990.

Statele in curs de dezvoltare ar trebui sa scada nivelul emisiilor cu 15-30% fata de acelasi an. Incepand de azi pana pe 12 decembrie, la Poznan, in Polonia, are loc conferinta Natiunilor Unite pe tema schimbarilor climatice.

Stoparea defrisarilor, masura prioritara

In cadrul acestei conferinte, statele membre ale Uniunii Europene vor sa accelereze negocierile internationale in vederea stabilirii unui nou acord mondial privind clima, ce urmeaza sa fie semnat in 2009. CE va promova in cadrul acestei conferinte propunerile recente de reducere la jumatate a despaduririlor tropicale pana in 2020 si de stopare a defrisarilor la nivelul planetei pana in 2030, ca masuri de reducere a emisiilor.

Conferinta de la Poznan va reuni cele 192 de parti semnatare ale Conventiei-cadru a Natiunilor Unite privind schimbarile climatice.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente