Incalzirea globala ar putea depasi cele 3,5 grade Celsius critice – experti

Incalzirea globala ar putea depasi cele 3,5 grade Celsius critice - experti

Cercetatorii din domeniul mediului au avertizat, joi, ca planeta s-ar putea incalzi cu mai mult de 3,5 grade Celsius, sporind riscul de seceta, inundatii si crestere a nivelului marii.

Tinta ONU este de 2 grade Celsius, o limita care ar permite controlarea inclazirii globale, scrie France24.

Intr-un raport emis in penultima zi a dezbaterilor Onu de la Bonn, oamenii de stiinta au precizat ca incalzirea globala medie ar putea depasi nivelul critic de 3,5 grade Celsius. Acest nivel fusese stabilit pornind de la presupunerea ca toate tarile isi vor indeplini tintele de reducere a emisiilor de gaze de sera.

Noile cercetari releva ca aceasta nu este o „presupunere realista”, insa nu este deocamdata limpede „cat de mult peste” 3,5 grade Celsius se va incalzi Pamantul.

In prezent, Pamantul emite aproximativ 48 de miliarde de tone de gaze de sera pe an, inclusiv CO2 si metan. Pentru o crestere a temperaturii globale cu doar 2 grade Celsius, este nevoie de o reducere a emisiilor pana la 44 de miliarde de tone pana in 2020. In loc de asta, potrivit proiectiilor, aceasta limita va fi depasita cu 9-11 miliarde de tone.

SUA emit sase miliarde de tone, China sapte, UE cinci.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente