Incalzirea globala, o minciuna convenabila

2
847

400x400-obama-warming_thumb2.png

Recent, intr-un documentar rulat pe Canal 4 din Marea Britanie intitulat „Marea frauda a incalzirii globale” s-a lansat o provocare celor ce sustin teoria incalzirii globale pe fondul activitatii umane .

Filmul argumenteaza ca de fapt Soarele este cel responsabil de incalzirea temperaturii pe Terra, opinie sustinuta de numerosi oameni de stiinta si climatologi. Aceasta contra-teorie arata de fapt ca orice teorie a incalzirii globale datorate activitatii umane poate fi relativa si deci, combatuta.
In aceasta contra-teorie se porneste de la ideea ca si alte planete din sistemul nostru solar cunosc fenomenul incalzirii temperaturii. Intr-adevar multi astronomi au anuntat faptul ca planeta Pluto experimenteaza si ea incalzirea climatica, ei punand aceasta incalzire pe seama schimbarii anotimpurilor la fel ca pe Pamant. Se arata ca si pe Terra, Soarele, incalzind diferentiat planeta in cursul rotirii planetei in jurul axei sale si a Soarelui, determina anotimpurile cunoscute. Unele mai calde, altele mai reci. In Mai 2006 un raport indica producerea unei furtuni-uragan uriasa pe Jupiter datorita schimbarilor climatice produse pe planeta. Studiul arata ca temperatura planetei urmeaza sa creasca cu 10 grade. Cresterea temperaturilor pe Terra si Marte ar indica faptul ca schimbarea climatica este un fenomen firesc, raporta National Geographic News, teza care contravine celei ce afirma ca aceste schimbari s-ar datora interventiei omului.

Raportul arata de asemenea cum NASA a raportat topirea continua a capsulele de gheata de dioxid de carbon de ceva ani. Suna cunoscut? Reprezentantii unui observator astronomic din Rusia au declarat ca datele furnizate de studiul planetei Marte indica faptul ca incalzirea globala este rezultatul activitatii solare. Studiul rusesc releva faptul ca ambele planete, Terra si Marte, au suferit de-a lungul istoriei lor perioade glaciare si schimbari climatice. Cercetarile NASA indica furtuni puternice si pe Saturn, un semn al schimbarilor climatice si aici. De asemenea Hubble, telescopul NASA, a descoperit si pe cea mai mare luna a planetei Neptun, Triton, indicii ale schimbarii climatice. Astfel suprafata acesteia constituita odinioara din nitrogen inghetat se transforma incet in gaz datorita incalzirii.

Reprezentantii Associated Press scriau ca satelitii ce monitorizeaza temperatura Soarelui au inregistrat o ridicare a temperaturii astrului, ceea ce semnifica faptul ca si Soarele sufera o incalzire climatica. Chiar si London Telegraph afirma in 2004 ca aceasta incalzire globala se datoreaza ridicarii temperaturii Soarelui la un nivel neatins in ultimii 1000 de ani. Aceastia au citat o cercetare condusa de oameni de stiinta germani si suedezi ce afirma ca ridicarea temperaturii globale se datoreaza cresterii nivelului de radiatii ale Soarelui.
Claude Allegre, om de stiinta francez care acum 20 de ani avertiza asupra pericolului incalzirii globale, afirma astazi ca probele stranse indica faptul ca acest fenomen al incalzirii globale se datoreaza in mare parte unor fenomene naturale. El arata in sprijinul afirmatiilor sale ca „stiinta nu este fixa” si ca „se exagereaza cu unele cauze ale incalzirii globale dandu-li-se o supradimensiune ce nu se potriveste cu cea reala” . Tot recent presedintele republici cehe Vaclav Klaus a afirmat cu ocazia discutarii unui regulament al IPPC al Natiunilor Unite pe probleme de schimbare climatica, ca teoria schimbarilor climatice generata de activitatea umana este un mit fals si ca orice om de stiinta sau om serios serios este de aceasta parere. S-a aratat ca IPPC nu este o institutie stiintifica ci un corp politic , un soi de organizatie neguvernamentala cu aroma „verde”.
Timothy Ball , unul dintre primii doctori in climatologie din Canada a scris recent un articol pe tema incalzirii globale aratand ca ” nu intelege de ce lumea respinge pe acei oameni de stiinta care afirma ca incalzirea globala nu se datoreaza activitatii umane”. El incepe articolul sau cu formula „poate fi greu de crezut, dar incalzirea globala nu se datoreaza cresterii cantitatii de CO2 datorita activitatii umane; teoria bine-cunoscuta a incalzirii globale este una din cele mai mari minciuni ale istoriei stiintei” . El continua aratand ca „se cheltuie timp , energie si miliarde de dolari pentru a opri un fenomen care nu este justificat stiintific”. Dr.Timothy Ball arata ca ar trebui revazuta una din teoriile din anii ’70 ca arata ca urma sa vina o „racire climatica”, atunci oamenii discutau despre masurile care trebuie luate pentru supravietuirea speciei umane, ciudat nu ?
Doctorul mai arata ca „este trist ca universitatile reprezinta un loc de dogmatizare si opresiune mai ales datorita numeroaselor fonduri primite de la guverne care solicita un anumit punct de vedere”.
Se pare ca politicienii sunt foarte interesati sa sprijine teoria incalzirii globale ca sa ne faca sa ne simtim vinovati si sa ne faca sa ne fie frica. Aceasta minciuna este sustinuta de guverne interesate si de sume fabuloase investite. Ea este o minciuna convenabila pentru cei care exercita controlul si colecteaza banii in acest joc. Daca problemele care ni se prezinta sunt bazate pe minciuna atunci cum sa gasim solutii reale si eficiente pentru a ajuta mediul?
O intrebare esentiala se ridica: avand in vedere ca majoritatea datelor stiintifice indica faptul ca incalzirea globala se datoreaza Soarelui atunci cum poate o taxa pe emisii CO2 sa opreasca acest fenomen?

Sursa: GlobalResearch

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.