Incalzirea globala – stiri pesimiste

1
351
Ce animale vor dispărea primele din cauza încălzirii globale


incalzirea-globala-se-accentueaza1.jpg

Cercetatori din intreaga lume prevad un viitor sumbru pentru omenire mai curand decat banuiam.

Studii recente au aratat ca pana in 2100 nivelul oceanului planetar va creste cu pana la 1 metru, desi acum doi ani, ONU anunta o crestere maxima de 59 cm. Aceasta descoperire aduce estimari alarmante cu privire la efectele resimtite atat de oameni cat si de natura.

Anual, nivelul apelor creste cu pana la 3 milimetri, ceea ce reprezinta dublul fata de media secolului 20. Numai Groenlanda pierde intre 200- 300 kilometri cubi de gheata in fiecare an, fapt ce contribuie la cresterea nivelului apelor cu peste 1 milimetru.

Statele si portiunile de uscat cu altitudine mica ar putea vedea cum o mare suprafata din ele este acoperita de ape. Insule precum Maldive ar putea disparea complet. Astfel, omenirea ar putea fi martora unor migratii in masa, deoarece toate zonele de coasta vor fi inundate. 600 milioane de oameni vor fi afectati si peste o treime din speciile de plante si animale ar putea disparea.

In fata unor asemenea probleme, marile puteri ale lumii ar putea intra in conflict pentru resursele necesare existentei. Cresterea temperaturii, din cauza efectului de sera, ar putea aduce aparitia unor boli tropicale, cum e malaria. Specialistii spun ca mai exista sanse de 50 % ca pana in 2050 sa reducem efectul de sera prin scaderea emisiilor poluante cu 3%, si astfel sa prevenim o parte din dezastrele iminente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.