Fermierii romani au succes pe piata internationala a produselor ecologice

Exportul romanesc de produse ecologice ar putea sa se ridice in acest an la aproximativ 100.000 de tone, care valoreaza 70 milioane euro, a declarat, miercuri, la IndAgra, consilierul pentru agricultura ecologica in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Teodora Aldescu. In 2006, produsele ecologice au depasit 60.000 tone la export, valoarea acestora ajungand la 50 milioane euro.

Citește mai departe

Ingrijorare pentru baimareni

Articolul din „Adevarul” de vineri a fost citit cu interes de locuitorii municipiului Baia Mare, dar si de autoritati. Preocuparea pentru poluare este aici aproape istorica. Seful Autoritatii de Sanatate Publica, medicul Alexandru Ilies, ne-a declarat ca a fost numit recent in aceasta functie.

Citește mai departe

Romanii nu gusta eco

Lapte de soia, tofu si pate, sortimente variate de paine, paste, napolitane, fulgi de cereale, ceaiuri, suc de mere, conserve din fructe, branzeturi, cascavaluri, unt, uleiuri, vin. Gama de alimente ecologice produse in Romania se diversifica de la un an la altul, iar majoritatea acestora ia drumul pietelor externe.

Citește mai departe

Faina integrala si legume proaspete – ingredientele minune din „Pizza antiriduri”

Italienii sunt innebuniti dupa pizza, dar tin si la frumusete. Asa ca un medic nutritionist si biochimist in cadrul Universitatii din Napoli s-a pus pe treaba si a inventat pizza antiriduri. Si pentru ca totii italienii sa se poata bucura de inventia sa, nutritionistul Eugenio Luigi Iorio a facut echipa cu Comiso Mogavero, patron de pizzerii.

Citește mai departe