Lafarge si WWF International isi reinnoiesc parteneriatul cu inca patru ani

lafarge, wwf, parteneriate ecoLa inceputul lunii aprilie, WWF International si Lafarge au anuntat reinnoirea parteneriatului global cu inca patru ani. Aceasta noua etapa a parteneriatului va continua activitatea desfasurata de Lafarge si de organizatia non-guvernamentala incepand cu anul 2000.

Vointa de a face lucrurile mai bine, impreuna

In 2000, Lafarge a fost primul jucator industrial care a devenit „Conservation Partner” al WWF, prin semnarea unui parteneriat global pe cinci ani, reinnoit pentru prima data in 2005. Pe parcursul acestui parteneriat continuu, WWF International si Lafarge si-au oficializat dorinta de a colabora pentru reducerea amprentei asupra mediului in sectorul materialelor de constructii.

La reinnoirea parteneriatului, Bruno Lafont a declarat: „Pornind de la progresul pe care l-am realizat datorita acestui parteneriat cu WWF International, am decis sa ne reinnoim angajamentul. Din 2000, am realizat progrese semnificative in abordarea noastra fata de protectia mediului, insa au mai ramas multe lucruri de facut. Ne asteptam sa primim un sprijin eficient din partea WWF International, in domenii precum schimbarile climatice, biodiversitate sau consumul de apa. Un astfel de parteneriat reprezinta o oportunitate excelenta pentru a ne compara viziunea cu aceea a unui ONG activ in domeniul protectiei mediului. In contextul economic actual, ne reafirmam angajamentul fata de o dezvoltare durabila la nivel strategic care sa ne diferentieze in prezent si in viitor”.

James P. Leape, Director General al WWF International a salutat reinnoirea parteneriatului, afirmand: „Performantele recente in ceea ce priveste emisiile de CO2 obtinute de Lafarge sunt incurajatoare. Angajamentul companiei Lafarge de partea noastra a convins si alte mari grupuri internationale de ciment sa isi asume angajamente privind obiectivele de reducere a emisiilor de CO2. Provocarea pentru Lafarge este sa isi extinda eforturile la nivelul intregului Grup, cu precadere in economiile emergente (Brazilia, China si India) unde cererea de materiale de constructii creste rapid. Prin acest parteneriat, ne asteptam ca Lafarge sa isi asume un rol de lider in indreptarea intregului sector al cimentului, precum si a altor industrii, inspre o economie durabila”.

Rezultate ale parteneriatelor anterioare

In cadrul parteneriatelor anterioare s-au obtinut progrese majore:

* rezultatele din 2008 demonstreaza ca Lafarge a facut un pas semnificativ inspre atingerea celor doua tinte privind reducerea emisiilor de CO2. La finele anului 2008: emisiile absolute in tarile industrializate au scazut cu 12,5 procente in perioada 1990-2008 si o reducere de 18,4 procente a emisiilor nete de CO2 pe tona de ciment pentru grup in aceeasi perioada. Monitorizarea si expertiza WWF International au fost decisive in urmarirea acestor obiective.
* In ceea ce priveste biodiversitatea, Lafarge a implementat, cu sprijinul WWF International, instrumente de masurare a performantei in procesul de reabilitare a carierelor.
* Ca producator de materiale de constructii, Lafarge este implicata in aspecte legate de constructiile durabile, in cadrul unei colaborari pe termen lung cu diferiti actori din industrie, si beneficiaza de sprijinul WWF International.

WWF si Lafarge in Romania

In cadrul parteneriatului global dintre WWF si Lafarge, WWF Programul Dunare-Carpati Romania si Lafarge Romania au semnat pe 28 noiembrie 2006 un parteneriat pe o perioada de trei ani.

In cadrul acestui parteneriat, au fost dezvoltate in planurile de actiune anuale instrumente de educatie ecologica in cadrul programului „Doua lumi, o singura planeta”: manualul educativ ,,Arii protejate in Carpati” si taberele de educatie ecologica pentru copii din Hoghiz (jud. Brasov), Targu-Jiu, Medgidia si Aghires (jud. Cluj), comunitati in care Lafarge isi desfasoara activitatea.

De asemenea, a fost impadurita o suprafata de 1,5 ha de teren in Bogata (jud. Brasov), s-au organizat sesiuni de training pentru managementul Lafarge din Romania si a fost demarat un studiu comun pentru amenajarea ecologica a unei insemnate suprafete situate pe cursul mijlociu al raului Arges, zona in care s-au exploatat agregate de rau.

In Romania, Lafarge este si un membru al WWF Corporate Club, o platforma de cooperare intre WWF si acele companii care considera responsabilitatea fata de mediu o parte importanta a misiunii lor.

//

DESPRE WWF

Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte de conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, prin:

* conservarea diversitatii biologice la nivel mondial;
* utilizarea rationala a resurselor naturale regenerabile;
* reducerea poluarii si a consumului irational.

WWF Programul Dunare-Carpati Romania urmareste conservarea mediului natural si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale. Detalii la www.panda.org/romania.

DESPRE LAFARGE

Grupul Lafarge este lider mondial in domeniul materialelor de constructii, ocupand pozitii de prim rang cu fiecare dintre diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane si Gips. Cu peste 84000 de colaboratori in 79 de tari, Grupul a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 19 miliarde de euro.

In 2009, pentru al cincilea an consecutiv, Grupul Lafarge s-a clasat printre cele mai durabile 100 de corporatii din lume. Dotat cu principalul centru mondial de cercetare in domeniul materialelor de constructii, Lafarge plaseaza inovatia in centrul preocuparilor sale, in beneficiul constructiilor durabile si creativitatii arhitecturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *