Legatura dintre Rosia Montana, Cupru Min si gazele de sist: manipularea pietelor de capital!

0
452
Legătura dintre Roşia Montană, Cupru Min şi gazele de şist: manipularea pieţelor de capital!
Legatura dintre Rosia Montana, Cupru Min si gazele de sist: manipularea pietelor de capital!

„Romania?…frumoasa tara, pacat ca-i locuita!”

Declaratiile presedintelui PNL, Crin Antonescu, trebuie analizate cu mare atentie, mai ales ca structura care il sustine este una foarte bine informata despre afacerile cu resurse minerale, in special hidrocarburi, dar si despre speculatiile de pe piata financiara, care au la baza informatii si decizii ale unor guverne marioneta. In acest context am analizat comentariul acestuia de saptamana trecuta: „Initiativa Cupru Min, (a premierului Ungureanu) buna sau rea, dubioasa sau nu, e a domniei sale. Nu era cea mai mare urgenta chestiunea asta. Exclud varianta unui tun. Nu vreau sa cred ca premierul sau ministrul sau de finante fac afacerea vietii lor. A doua varianta – un joc politic in spatele caruia se afla interese economice mai mari, probabil externe Romaniei, care pot influenta – mi se pare plauzibila. Nu e exclus ca premierul sa fi fost investit de Presedinte cu aceasta treaba. Nu pentru a se imbogati personal, ci pentru ca trebuia facuta aceasta operatiune”.

Si cum politica din Romania este o….”doamna”, toate asa-zisele negatii si excluderi le vom trata cu maxima atentie, pentru ca n-au fost spuse intamplator. Ca sa intelegem ce ni se intampla trebuie sa privim in trecut si sa punem cap la cap date si fapte de acum 18 ani cu cele din prezentul cotidian. Am constatat ca in perioada anterioara numirii noului prim ministru M.R.U., pe site-urile specializate in devoalarea informatiilor provenite de la surse legate de „servicii” a aparut istoria marii „afaceri” Rosia Montana.

Extrase de mare interes:

1. „Aceasta incepe in anul de gratie 1995. In acest an, dupa o lunga serie de esecuri australiene, Vasile Frank Timis a infiintat Gabriel Resources NL Australia si a descoperit, in sfarsit, vana de aur in Romania, in curtea Regiei Autonome a Cuprului din Deva, judetul Hunedoara.
In toamna lui 1995, mai precis marti, 5 septembrie 1995, RAC Deva a publicat un anunt in pagina a 8-a a cotidianului Adevarul, in care a anuntat ca Regia este interesata in incheierea unui parteneriat cu o societate straina pentru „prelucrarea sterilelor cu continut de metale pretioase din iazuri de decantare vechi in amestec cu minereu auro-argintifer la Rosia Montana si Gurabarza-Brad”. RAC Deva mentioneaza in anunt ca ofertele sunt asteptate timp de 30 de zile de la publicarea anuntului.

Insa documentele certifica faptul ca Regia Autonoma a Cuprului Deva semnase deja contractul cu Gabriel Resources NL pentru activitatile descrise in anunt, respectiv prelucrarea minereurilor aurifere in amestec cu steril, de la Rosia Montana si Brad, cu o zi inainte ca anuntul sa fie publicat, respectiv pe 4 septembrie 1995.

In aprilie 1996 (conform arhivelor ASIC) creditorii, intre care si National Australia Bank Ltd, faceau presiuni supra companiei Gabriel Resources NL care se afla in dificultate din punct de vedere financiar. La acea data, contractul cu RAC Deva a fost cesionat, intr-o tranzactie de un dolar, catre o noua firma, Gabriel Resources Limited, inregistrata in paradisul fiscal Jersey, Channel Islands.

2. La adresa http://www.gabrielresources.com/i/pdf/IMCSummary.pdf se afla studiul realizat in 2003 pentru RMGC de catre Independent Mining Consultans, Inc, din Tucson (Arizona, SUA), intitulat „EXECUTIVE SUMMARY OF MINE PLAN, MINE CAPITAL AND OPERATING COSTS ROSIA MONTANĂ PROJECT”.

Catre finalul analizei sunt prevazute si costurile si necesarul de personal realizarii proiectului. Surpriza!!! In al 8-lea an al exploatarii, considerat a fi anul cu numarul maxim de angajati, figureaza 28 de angajati in functiile de conducere si 248 de angajati cu studii medii sau fara studii (de la mecanici la excavatoristi, soferi, electricieni etc.). In medie, in cei 16 ani de exploatare efectiva a zacamantului de la Rosia Montana studiul prevede un necesar de 198 de angajati cu studii medii si 28 cu studii superioare.

Dar, parca domnul presedinte Basescu a vorbit si in Parlament si in mass-media, toata luna martie 2012, despre 3600 de locuri de munca care vor salva ROMANIA… iar studiul spune de 198 de amarati cu un salariu brut lunar de 547 de dolari, respectiv 1.790 de lei. La nivelul actual de impozitare si taxare ar rezulta un venit net de 1.000-1.100 de lei/luna.

Diferenta pana la 3000 de salariati despre care ne vorbeste Baselu, reprezinta probabil organele care-i controleaza si-i asculta pe aia 198 care lucreaza !!! numai ca vor fi platiti de la buget, din banii nostri, nu de la ROSIA MONTANĂ GOLD CORPORATIONS!

3. Agitatia si framantarile presedintelui le putem intelege in contextul informatiilor aparute in martie 2012, in cotidianul Financial Times, care relateaza pe larg despre tranzactia prin care omul de afaceri romano-austrialian Frank Timis a vandut, pentru suma de cca. 700 milioane dolari, 25%, din compania African Minerals, prin care exploateaza zacaminte de fier in Sierra Leone catre o societate chineza de stat. Jurnalistii britanici amintesc cat de controversat este Frank Timis si enumera cateva cazuri in care afaceristul a fost acuzat de manipularea pietei.

Anul trecut s-a descoperit ca African Minerals fusese amendata in 2008 de LSE cu 75.000 de lire sterline, pentru faptul ca a raspandit in piata informatii pozitive nerealiste despre companie, pe vremea cand se numea Sierra Leone Diamond Company. „Domnul Timis este un om de afaceri al carui trecut controversat pare sa nu-i fi afectat reputatia de antreprenor in sectorul resurselor naturale, lucru cu care sunt de acord si investitorii institutionali ai companiei, precum BlackRock si JPMorgan”, se arata in articol.

Parca si actiunile societatii de la Rosia Montana au fost tranzactionate la bursa si s-a obtinut „ceva”!!! Mitropolitul Serafim de Pireu ii arata cu degetul: GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … Cele mai bine documentate materiale pe subiectele care-l ard pe Basescu au fost insa publicate…surpriza!!! …pe site-ul fundatiei SOROS!!! Nu aceasta fundatie i-a acordat burse de studii domnului Ungureanu Mihai – Razvan pentru ca, in anul 1993, sa poata sustine masteratul in Studii Ebraice la Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies din cadrul Universitatii Oxford? Din biografia acestui M.R.U. mai apar si alte legaturi cu domnul Soros, via Oxford:

-Membru al board-ului stiintific al Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa, Iasi – Bucuresti (1996-1998)
-Membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie (din 1997)
-Senior Fellow al Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (din 1998).

Cine este domnul Soros?

Parintele Serafim ne-a facut o legatura interesanta: Soros – Rokefeller! Printre primele Hotarari ale Guvernului Romaniei, semnate la inscaunarea sa, de catre primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu, au fost cele referitoare la exploatarile gazelor de sist din Romania, publicate in Monitorul Oficial nr. 205 – 28 martie 2012. Concesiunile au fost acordate societatii CHEVRON, care este proprietatea altui „tinerel” iubitor de natura, David Rokefeller, FONDATOR al Bilderberg Group.

Acesti „iubitori de oameni” l-au impins in fata pe acest prim ministru, care se da profesor universitar si care ne vorbeste despre salariile functionarilor, in engleza, de pe postul Al Jazeera. Tot de acolo si tot in engleza ne mai spune si ca Romania are un viitor excelent.
Constatam, de fapt, ca suntem protagonistii pasivi intr-un razboi dintre doua structuri transnationale care se lupta pentru bogatiile natiunii romane. Una este dependenta de interesele marilor banci si speculeaza fluctuatiile valorii pachetelor de actiuni ale unor SPV (Special Purpose Vihicle- asa cum este in prezent Roman Copper Inc. castigatorul licitatiei Cupru Min) in functie de capacitatea de manipulare a pietelor de capital, activitate specifica domnului Timis, care se identifica cu anturajul la nivel inalt al Partidului Democrat.

Cealalta structura, mult mai extinsa si mai tenebroasa, incearca sa acapareze tot…inclusiv viata oamenilor si continuitatea existentei lor pe pamantul pe care, aceste hoituri ambulante cu iz de varcolaci (vampiri financiari) il jinduiesc. Aceasta tabara se afiseaza public cu o cohorta de tinerei plini de diplome de la scoli cu nume sforaitoare, dar pervertiti in idolatrizarea banului.

In opinia mea, „alesul” Basescu si „numitul” M.R. Ungureanu sunt capii unor grupuri de marionete asmutite, de hidosii lor stapani, una impotriva alteia, pentru suprematia in asasinarea economica a Romaniei, dar si pentru dezradacinarea natiunii acestei tari.
Sa ne amintim ca acum vreo 20 de ani un alt reprezentant de-al lor a afirmat: „Romania?…frumoasa tara, pacat ca-i locuita!”

Mihai Barbuliceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.