UE isi propune limitarea biocombustibililor obtinuti din culturi

UE isi propune limitarea biocombustibililor obtinuti din culturi
UE isi propune limitarea biocombustibililor obtinuti din culturi

Cererea de biocombustibili este in crestere, acest fapt putand duce la defrisari masive pentru cultivarea plantelor folosite ca materie prima si cresterea cantitatii de CO2 din aer – care altfel ar fi absorbit de copaci. De aceea, UE doreste folosirea biocombustibililor produsi din deseuri si reziduuri. Comisiile pentru mediu si energie din Parlamentul European au dezbatut cu experti in domeniu propunerea Comisiei Europene de a limita biocombustibilii produsi din culturi. „Sper ca in viitor nu vom fi nevoiti sa alegem intre ce mancam si cum conducem“, a spus in cadrul atelierului raportoarea Corinne Lepage (Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Franta).

Raportorul de la comisia pentru energie, spaniolul Alejo Vidal-Quadras, de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), a spus: „stim ca biocombustibilii, ca sursa de energie, prezinta anumite probleme. Inlocuirea culturilor este una din ele. Promovarea biocombustibililor avansati va reduce schimbarile in folosirea pamantului“.

Biocombustibilii produsi din deseuri si reziduuri au un impact mai mic asupra mediului, nu au nici un efect asupra preturilor alimentelor si nu inlocuiesc alte culturi sau paduri, arata Comisia Europeana. Insa acestia nu sunt inca produsi la nivel comercial, a aratat in cadrul dezbaterii domnul Raffaello Garofalo de la Comitetul European pentru Biocombustibili. Dezvoltarea acestora s-ar putea accelera cu sprijin public dupa 2020.

Comisarul pentru actiune climatica, Connie Hedegaard, a recunoscut ca biocombustibilii avansati nu sunt inca bine dezvoltati, in primul rand din cauza costurilor de productie, si ca trebuie promovati, fiind o solutie durabila.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente