Lantul agroalimentar modern este extrem de poluat

0
490
Care sunt semnificațile poftelor alimentare
Care sunt semnificațile poftelor alimentare
Lantul agroalimentar modern este extrem de poluat
Lantul agroalimentar modern este extrem de poluat

Dupa scandalul carnii de cal, aproape ca nu trece zi fara sa aflam despre vreun produs care nu corespunde normelor sanitare si care a fost retras de pe piata. Ministrul Agriculturii a anuntat ca lapte importat din Ungaria, care contine aflatoxina a fost retras de pe piata.

Dupa ce miercuri s-a aflat ca aproape zece tone de legume si fructe din Turcia contaminate cu pesticide au fost depistate in Romania si cateva zeci de kilograme au fost comercializate, iar in mai multe judete a fost pus in vanzare macrou congelat infestat cu un parazit, joi ministrul Agriculturii a anuntat ca lapte importat din Ungaria, care contine aflatoxina, cu efect cancerigen, a fost identificat si retras de pe piata. Aceeasi problema a fost depistata si la un procesator autohton de lapte.

Vestile sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat ca laptele ar fi ajuns in cateva scoli din acea zona administrativa a Capitalei. Potrivit primarului, peste 30 de mii de elevi ar fi putut fi afectati. Produsul a fost ulterior retras din unitatile de invatamant.

Nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi spune la RFI ca aceste cazuri ies la iveala, pentru ca autoritatile si-au inmultit controalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.