Liviu Dragnea: Vom merge mai departe cu exploatarea gazelor de sist

0
317
Cine sunt europarlamentarii care s-au opus intaririi regulilor pentru protectia mediului in exploatarea gazelor de sist?
Cine sunt europarlamentarii care s-au opus intaririi regulilor pentru protectia mediului in exploatarea gazelor de sist?
Liviu Dragnea: Vom merge mai departe cu exploatarea gazelor de sist
Liviu Dragnea: Vom merge mai departe cu exploatarea gazelor de sist

Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Nu inteleg de ce nu trebuie sa mergem mai departe cu exploatarea gazelor de sist, pentru ca din punctul de vedere al protectiei mediului si al sigurantei cetatenilor lucrurile sunt urmarite pas cu pas, a declarat pentru AGERPRES viceprim-ministrul Liviu Dragnea. Oficialul roman s-a aflat joi intr-o vizita de lucru la Sofia, unde a participat la deschiderea conferintei internationale EU-Balkan Summit „Trasarea drumului catre recuperare si crestere”.

Intrebat daca in cadrul discutiilor pe care le-a avut la Sofia cu membrii guvernului bulgar a fost abordat subiectul gazelor de sist, in conditiile in care Bulgaria este printre cele doua tari din Europa, alaturi de Franta, care au interzis complet exploatarea acestui tip de gaze, Liviu Dragnea a raspuns ca subiectul nu s-a aflat pe agenda. In ritmul acesta, la noi, inseamna ca nu vom mai putea utiliza niciun fel de resurse, a comentat el. „Nu stiu daca cei care protesteaza, si carora nu le contesta nimeni acest drept, chiar stiu ca peste cativa ani de zile s-ar putea ca noi sa nu mai avem suficient gaz ca sa ne sustinem economia. Atunci vor iesi sa protesteze ca nu au locuri de munca, probabil. Daca exploatam gazele de sist, pretul in Romania va scadea, industria va deveni mult mai competitiva, vor aparea locuri de munca si economia se va dezvolta. Asa s-a intamplat in America. De cativa ani America are un pret foarte mic la gaze naturale si industria este foarte competitiva pentru ca au costuri mai mici’, a mentionat oficialul roman.

El a amintit ca au loc proteste si in ceea ce priveste aurul de la Rosia Montana. ‘Deci nici pe acestea nu trebuie sa le expolatam? S-ar putea sa fie nevoie sa deschidem mine de uraniu, se pare ca si acolo vor fi proteste”, a adaugat Dragnea.

Revenind la subiectul gazelor de sist, vicepremierul a spus ca, acolo unde mai sunt astfel de exploatari pe plan mondial, nu au aparut probleme, subliniind ca nu este vorba de o tehnologie proasta sau invechita. „Guvernul Romaniei cauta surse pentru dezvoltare. Cel putin guvernul actual nu doreste ca Romania sa fie transformata intr-o gradina botanica. Mi se pare putin exagerat sa avem resurse dar sa nu avem acces la ele si sa nu putem sa le exploatam”, a punctat Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.