Nu arunca semintele de ardei. Vezi ce beneficii uimitoare au!

0
1952
Nu arunca seminţele de ardei. Vezi ce beneficii uimitoare au!
Nu arunca seminţele de ardei. Vezi ce beneficii uimitoare au!
Nu arunca semintele de ardei. Vezi ce beneficii uimitoare au!
Nu arunca semintele de ardei. Vezi ce beneficii uimitoare au!

Va place ardeiul verde sau cel rosu? Dar semintele acestor legume? Specialistii ne indruma sa nu le aruncam. Ele pot fi folosite in salate pentru un gust delicios. In plus, sunt benefice organismului. „Cum” aflam din materialul urmator!

Fitosteroli! Acestia sunt compusii-cheie din semintele leguminoaselor. Unele studii arata ca fitosterolii au un rol important in prevenirea inflamatiei la nivelul organismului.

Ei contin doua substante similare din punct de vedere structural cu cel al colesterolului din surse animale. Gratie acestor asemanari, fitosterolii pot inhiba absorbtia de colesterol din tractul gastrointestinal. Ei ar imbunatati si sistemul imunitar si ar reduce riscul ocurentei cancerului, potrivit fitbody.ro.

Fitosterolii din seminte pot oferi protectie colonului, dupa cum sustin cercetatorii straini. Expertii citati de publicatiile online afirma ca tocmai abilitatea lor de a controla nivelul colesterolului reduce riscul de aparitie a cancerului de colon. In plus, introducerea lor in dieta ar ajuta si la diminuarea riscului bolilor coronariene si a producerii unui accident vascular cerebral, potrivit site-ului sfatulmedicului.ro. Acest compus chimic din semintele leguminoaselor poate fi si un adjuvant in tratarea cancerului de prostata. Un alt studiu a aratat ca substanta incetineste rata de crestere a celulei bolnave cu pana la 24%. Tot beta-sitosterolul, componenta a fitosterolilor, ar accelera autodistrugerea celulelor canceroase cu pana la 400%. Fitosterolii se gasesc din abundenta in semintele de ardei verde sau rosu, in gogosari sau in semintele de rosii.

Desi par mici si uscate, semintele sunt, in fapt, organisme vii, pline de nutrienti.

Pentru a fi eficiente terapeutic, ele trebuie consumate in stare naturala, cruda, pentru ca au efectul cel mai puternic. Asa putem beneficia din plin de propietatile unei alte vitamine: b3, denumita si vitamina PP. Aceasta atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui si participa la metabolizarea proteinelor. PP este o substanta indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv si a sistemului nervos, dupa cum afirma specialistii citatti de publicatiile online.

Semintele sunt bogate deci, in substante esentiale. Atentie insa, la cantitatea consumata! Unii medici sustin ca ele pot provoca, intr-adevar, apendicita. Exista insa, si voci care afirma ca simpla prezenta a semintelor nu poate bloca, de fapt, orificiul apendicelui. Oricum ar fi nu uitati ca preventia este calea cea mai buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.