Oana Antonescu: UE trebuie sa actioneze decisiv pentru cresterea eficientei energetice

Oana Antonescu: UE trebuie sa actioneze decisiv pentru cresterea eficientei energetice

Eurodeputata PDL Oana Antonescu considera ca eficienta energetica trebuie tratata ca prioritate de statele UE, deoarece contribuie atat la protejarea mediului, cat si la dezvoltarea durabila, potrivit unui comunicat remis Calea Europeana.

Europarlamentarul sustine propunerile unui raport dezbatut la Strasbourg, in plenul PE, aratand ca, desi o abordare mai ambitioasa in perspectiva anului 2020 ar fi fost oportuna, propunerile politice ale raportului si impactul lor asupra dezvoltarii economice europene sunt binevenite.

In conditiile unor decalaje si intarzieri majore in atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020 de crestere a eficientei energetice a UE, atentia decidentilor europeni se indreapta asupra cautarii solutiilor pentru atingerea obiectivelor majore ale politicilor europene. Una dintre cele mai importante propuneri facute in acest sens, raportul Turmes, care cere statelor membre sa isi asume direct impunerea de tinte pentru reducerea cu 20% a consumului de energie electrica pana la nivelul anului 2020, a fost dezbatut in cadrul Parlamentului European.

„Adoptarea de catre statele membre a unor tinte nationale concrete pentru cresterea eficientei energetice, realizarea de catre statele membre a unor strategii pentru finantarea renovarilor care reduc amprenta energetica a cladirilor, reabilitarea termica anuala a 3% din cladirile detinute de catre stat sau asigurarea contorizarii individuale pentru consumatorii finali sunt toate politici pragmatice, care reprezinta solutii importante in domeniul eficientei energetice si al reducerii consumului de energie electrica”, afirma Oana Antonescu.

Eurodeputata democrat-liberala si-a exprimat sustinerea pentru concluziile raportului, considerand propunerile sale indispensabile pentru atingerea obiectului unei Uniuni eficiente din punctul de vedere al utilizarii resurselor energetice.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membra a Comisiei pentru Mediu, Sanatate publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,165FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente