Specialistii americani in agricultura au actualizat lista fructelor si legumelor nesigure pentru sanatate din cauza urmelor mari de reziduuri de pesticide. Printre acestea se numara merele, telina, spanacul si salata verde.
Al doilea cel mai popular fruct din America, marul, a urcat in topul fructelor nesigure, dupa ce in 98% dintre mere s-au depistat urme de reziduuri de pesticide, potrivit unui sondaj realizat anual de catre Departamentul American de Agricultura.
Specialistii au actualizat informatiile privitoare la cantitatea de reziduuri de pesticide din 53 de fructe si legume, arata Medical News Today.
Lista cu alimentele cu un continut mare de reziduuri contine in ordine: mere, telina, capsuni, piersici, spanac, nectarine, struguri, ardei gras, cartofi, afine, salata verde si varza.
Un mar pe zi tine doctorul departe, doar daca mananci si coaja
In peste 700 de teste, in 98% din mere au fost descoperite cantitati mari de reziduuri de pesticide. 33 de pesticide neautorizate au fost detectate in 44% din probe.
Lista cu produse sigure contine: ceapa, porumbul, ananasul, avocado, sparanghel, mazarea dulce, mango, vinetele, pepenele galben, kiwi, pepenele verde, cartofii dulci, grapefruitul si ciupercile.