Secretarul general al ONU le cere bancilor sa finanteze energia durabila

Secretarul general al ONU le cere bancilor sa finanteze energia durabila
Secretarul general al ONU le cere bancilor sa finanteze energia durabila

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, le-a cerut bancilor si altor societati financiare sa creasca finantarea pentru dezvoltarea resurselor de energie durabila si a intreprinderilor cu amprenta de carbon redusa (n.r. – amprenta de carbon este un mod de masurare a impactului pe care il au activitatile noastre asupra mediului inconjurator si in particular asupra schimbarilor climatice).

Secretarul general al ONU a afirmat vineri, la Forumul Economic Mondial de la Davos, ca va convoca o intalnire a mediului de afaceri cu politicieni si alti lideri la New York, in septembrie, pentru negocierea unui acord care sa raspunda preocuparilor crescande privind cresterea temperaturilor si a conditiilor meteorologice extreme din intreaga lume.

“Reduceti investitiile in tehnologia invechita si mare consumatoare de carbon”, a indemnat oficialul ONU, adaugand: “Imbunatatiti transparenta cu privire la emisiile de gaze cu efect de sera ale companiilor in care ati investit sau pe care le-ati finantat”.

La randul sau, Bill Gates, fondatorul producatorului american de software “Microsoft” Corp., s-a declarat dezamagit de faptul ca investitiile in surse alternative de energie fiabile si durabile nu au fost o prioritate. “Ele au fost mai usor de ignorat, pe fondul crizei financiare”, a mentionat Gates, subliniind: “Aceste investitii aduc castiguri intr-un interval de timp mai mare, de zece pana la douazeci de ani”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente