Silvicultorii vor 3 miliarde de euro din PNDR 2014-2020

Silvicultorii vor 3 miliarde de euro din PNDR 2014-2020
Silvicultorii vor 3 miliarde de euro din PNDR 2014-2020

Federatia Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania – Nostra Silva cere alocarea a trei miliarde de euro din Programul National pentru Dezvoltare Rurala – PNDR pentru sectorul silvic, a declarat Catalin Tobescu, vicepresedinte al Federatiei.

Declaratia a fost facuta cu prilejul Congresului National al Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania. Catalin Tobescu a precizat ca ar fi necesara o masura care ar trebui sa cuprinda submasuri care sa acopere toata gama de necesitati din sectorul silvic.

Programarea masurii “Silvicultura” ar trebui sa fie facuta impreuna si cu acordul actorilor importanti din sector – proprietari, administratori, forestieri, reprezentanti ai industriei prelucratoare. Reprezentantii Federatiei sustin ca PNDR 2014-2020 nu tine cont de strategia, prioritatile si obiectivele UE in privinta padurilor si sectorul forestier. Acestia precizeaza ca PNDR 2014-2020 nu cuprinde intr-o singura masura toate tipurile de sprijin din silvicultura, dar ca regasim sustinerea financiara impreuna cu agricultura la doua submasuri, care insumeaza 200 milioane de euro.

Vicepresedintele Nostra Silva a precizat ca saptamana trecuta a discutat cu Daniel Constantin, ministrul agriculturii, care s-a aratat deschis la dialog. Federatia este in negocieri cu MADR si este posibil, conform lui Tobescu, sa obtina 30 de euro pe hectar de padure, sprijin pe suprafata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente