Biocombustibilii produsi din deseuri si reziduuri: solutie la defrisari?

Biocombustibilii produsi din deseuri si reziduuri: solutie la defrisari?
Biocombustibilii produsi din deseuri si reziduuri: solutie la defrisari?

Cererea de biocombustibili este in crestere, acest fapt putand duce la defrisari masive pentru cultivarea plantelor folosite ca materie prima si cresterea cantitatii de CO2 din aer – care altfel ar fi absorbit de copaci. De aceea, UE doreste folosirea biocombustibililor produsi din deseuri si reziduuri. Miercuri, 20 februarie, comisiile pentru mediu si energie au dezbatut cu experti in domeniu propunerea Comisiei Europene de a limita biocombustibilii produsi din culturi.

Biocombustibilii produsi din deseuri si reziduuri au un impact mai mic asupra mediului, nu au nici un efect asupra preturilor alimentelor si nu inlocuiesc alte culturi sau paduri, arata Comisia Europeana. Insa acestia nu sunt inca produsi la nivel comercial, a aratat in cadrul dezbaterii domnul Raffaello Garofalo de la Comitetul European pentru Biocombustibili. Dezvoltarea acestora s-ar putea accelera cu sprijin public dupa 2020.
Comisarul pentru actiune climatica, Connie Hedegaard, a recunoscut ca biocombustibilii avansati nu sunt inca bine dezvoltati, in primul rand din cauza costurilor de productie, si ca trebuie promovati, fiind o solutie durabila.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente