Campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice in Cluj-Napoca, pe 21 martie

Doar 4% dintre oraseni colecteaza separat deseurile de echipamente electrice si electronice

Aproximativ 60% dintre locuitorii din mediul urban separa deseurile pentru a fi reciclate ulterior si doar 4% dintre acestia colecteaza separat deseurile de echipamente electrice si electronice. La sate, nici nu se pune problema. DEEE Conform studiului “Atitudini si obiceiuri referitoare la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)”, efectuat de GBD Research, cele mai…

Citește mai departe
5-8 februarie 2015 - Zilele Reciclarii in Bacau

Romanii detin deseuri electrice in casa, dar o mica parte din acestea ajung in fluxuri autorizate de reciclare

Studiul denumit „Atitudini si obiceiuri referitoare la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)”, efectuat pentru ECOTIC de catre GBD Research, a avut ca obiectiv principal identificarea comportamentului populatiei in ceea ce priveste deseurile electrice si colectarea separata a acestora. Metoda de cercetare a fost tehnica sondajului de opinie, pe baza unui chestionar standardizat. Colectarea datelor s-a efectuat…

Citește mai departe
Colectare de deseuri electrice si electrocasnice la Arad

Colectare deseuri electronice in Iasi

Aparatele electrocasnice sau diversele aparate electronice care nu mai sunt de folos pentru ieseni pot fi aduse de acestia la centrele de cartier puse la dispozitia cetatenilor de catre Salubris, firma municipalitatii care se ocupa de colectarea deseurilor in oras. Cei care doresc sa scape de aparatura electronica si electrocasnica o pot face la punctele…

Citește mai departe
Concurs de colectare a deseurilor electronice, destinat companiilor

Patrula de reciclare a deseurilor electronice a castigat sustinatori in randul elevilor bistriteni

„Patrula de reciclare” este un proiect ce se deruleaza in scolile din Bistrita. Proiectul urmareste colectarea unor cantitati cat mai mari de baterii, becuri arse, calculatoare stricate si nu numai. De la lansarea lui s-au inscris peste 600 de elevi, incercand sa „trimita la plimbare” cat mai multe deseuri electronice. Proiectul “Patrula de reciclare” este…

Citește mai departe

Jucandu-ne, reciclam – Tone de deseuri stranse de gradinari

In perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012, in colaborare cu Agentia de Protectia Mediului Bihor s-a derulat proiectul „Jucandu-ne, reciclam”, in cadrul caruia s-au colectat de la cele 19 gradinite inscrise in competitie, 4.540 kg deseuri reciclabile. Concursul „Jucandu-ne, reciclam”, care s-a derulat pe parcursul a mai multor luni si a implicat 19 gradinite din Oradea a…

Citește mai departe

CD playere, aparate foto si scannere, premii intr-un concurs de colectare a deseurilor

Construiesti obiecte din deseuri electrice si electronice, castigi CD playere, aparate foto si scannere. Este vorba de o competitie adresata elevilor din Cluj-Napoca si organizata de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) si de asociatia Ecotic. Actiunea se desfasoara pe toata durata lunii mai, sub forma de concurs, si se adreseaza elevilor din scolile gimnaziale….

Citește mai departe

ALERTA Ce ne asteapta in 2013 din cauza tsunami-ului solar: va creste numarul imbolnavirilor de cancer

Specialisti romani in meteorologie si astronomie nu considera ca 2013 va fi un an apocaliptic, cum cred expertii NASA, dar sunt de parere ca expunerea la soare in perioada exploziilor solare este extrem de periculoasa si va duce la inmultirea cazurilor de cancer de piele. Presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori, Valentin Grigore, a explicat…

Citește mai departe

Adio promotii! Nemirschi pune cruce programelor buy-back la aparatura casnica

Romanii nu vor mai putea sa mearga la magazine cu aparatura electronica sau electrocasnica uzata ca sa primeasca reducere la cumpararea unor obiecte noi. Aceasta intrucat Ministerul Mediului cere stoparea programelor buy-back, acuzand comerciantii ca utilizeaza banii din taxa verde ca sa acorde reduceri substantiale la vanzarea produselor electrocasnice si nu in scopul in care…

Citește mai departe

Ecologia ambinetala

Educatia ambientala este unul dintre principalele noastre mijloace de salvare. Fizica, daca nu si morala. Conul Leonida vedea salvarea in stat. Noi intelegem acum ca rolul statului este limitat, „revolutia romana” a avut chiar ca tel principal limitarea acestui rol, dar cine preia responsabilitatile, ori o parte dintre ele? In particular, cine preia responsabilitatile pentru…

Citește mai departe

Un robot pleaca pe Venus sa afle secretul incalzirii globale

Suprafata planetei Venus „fierbe” zi de zi la o temperatura de aproximativ 460 grade Celsius. In acest veritabil cuptor, in care plumbul este in stare lichida permanenta, sondele spatiale trimise de oameni prin misiunile Venera, Vega sau Pioneer, in deceniul sapte al secolului trecut, s-au topit dupa maximum doua ore. Acum, un sistem de congelare electronic, inventat de doi cercetatori americani, ar putea prelungi viata aparaturii ajunse pe Venus pana la peste 50 de zile pamantene.

Citește mai departe