Alimentele dietetice nu sunt recomandate în curele de sl?bire

Comisia Europeana: Doza zilnica admisa de indulcitor artificial aspartam, reevaluata de urgenta

RES, autoritatea pentru mediu si sanatate din Franta, anunta, printr-un comunicat, ca doza zilnica adminsa (DZA) de aspartam ar putea fi reevaluata in luna septembrie. Initial, reevaluarea DZA era prevazuta pentru 2020 si, ulterior, 2012. Acest anunt este consecinta unei scrisori adresate Comsiei Europene (CE) care recunostea necesitatea de a stabili de urgenta o noua…

Citește mai departe

Ce indulcitori sunt de preferat

Gustul dulce al alimentelor poate fi obtinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sanatoasa optiune este, fireste, cea naturala. Unii indulcitori de sinteza, precum zaharina si ciclamatii, sunt foarte contestati de specialistii in domeniu. Inlocuitorii artificiali ai zaharului pot fi fara calorii, categorie din care fac parte aspartamul (E 951), acesulfamul-K,…

Citește mai departe

Care sunt efectele „amare” produse de indulcitorii artificiali

Neplacerile produse de indulcitori apar atunci cand inlocuim apa cu sucurile light sau mancam un pachet de guma pe zi Calorii putine contra migrene, insomnii sau afectari ale ficatului – acestea sunt cele mai frecvente efecte adverse ale indulcitorilor artificiali, sustin medicii. Indulcitorii sunt alternative ale zaharului, care contin mult mai putine calorii, insa, atunci…

Citește mai departe

E-uri in loc de vitamine

Vitamina C cu gust de lamaie, Additiva, ar trebui, dupa cum scrie pe eticheta, sa fie benefica tinerilor, sportivilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, fumatorilor, persoanelor varstnice si consumatorilor cronici de medicamente. Numai ca are in compozitie atat de multe substante chimice, incat celor mentionati de producator Vitamina C cu gust de lamaie le este…

Citește mai departe

Sanatatea este afectata de indulcitori

Indulcitorii chimici de sinteza nu afecteaza numai sanatatea consumatorilor, ei distrug si mediul inconjurator. O echipa de cercetatori de la Centrul pentru Tehnologia Apei din Germania a aratat ca, odata ajunsi in apa reziduala, indulcitorii nu pot fi distrusi, intorcandu-se chiar in apa potabila si in panza freatica. Cicla-matul de sodiu, acesulfamul K, zaharina, aspartamul…

Citește mai departe

Indulcitorii

Exista astazi o serie de produse, naturale sau sintetice, folosite pentru indulcirea produselor alimentare, medicamentoase si nu numai. Etalonul in raport cu care se apreciaza intensitatea gustului dulce al celorlalte substante este zaharoza.     Ciclamatii (de sodiu, de calciu, acidul ciclamic) sunt folositi in special de diabetici  si de persoanele care sufera de obezitate. In…

Citește mai departe

Apa si E-uri cancerigene

Swiss, bautura racoritoare carbogazoasa cu indulcitori si aroma de fructe de padure, este un adevarat amestec de substante chimice. Daca ar fi consumata in fiecare zi, ar aduce o multime de probleme de sanatate. Apa este singurul ingredient natural al bauturii. In rest, au fost adaugate tot felul de prafuri pentru a parea un produs…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

De ce contin sucurile si zahar, si indulcitori?

Este indubitabil faptul ca stilul de viata al consumatorului modern a suferit ample modificari in ultimii 20 de ani. Dat fiind interesul tot mai crescut al consumatorilor catre alimente cu continut redus sau fara calorii (low-calory sau calory-free), tot mai multi producatori de alimente si-au indreptat atentia asupra modificarii tehnologiilor de preparare sau a ingredientelor…

Citește mai departe

Indulcitorii chimici nu ajuta la slabit

Indulcitorii chimici de sinteza nu fac altceva decat sa puna la loc kilogramele pierdute, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Universitatea Carolina de Nord. Acestia atrag atentia ca cei care consuma substitute de zahar nu vor slabi niciodata. Cercetatorii au hranit niste cobai cu iaurt indulcit cu zaharina, iar pe altii cu…

Citește mai departe

Zaharina, dulce rau…

Zaharina este unul dintre cei mai controversati indulcitori prezenti in acest moment pe piata. Desi a fost descoperita de mai bine de un secol, nu este clar inca daca este sau nu sigura pentru consum. Inainte de a alege sa consumati zaharina in locul zaharului sau alegeti un produs „light” care are in compozitie aditivul,…

Citește mai departe

Orbit – Guma cu 14 aditivi

Specialistul recomanda ca aceia care au sensibilitate la E-urile utilizate sa nu consume guma de mestecat analizata. Tinind cont ca afecteaza aproape tot organismul, este bine sa evitam consumul frecvent. Guma de mestecat fara zahar, cu lichid cu indulcitori si arome de menta si mentol Orbit este un produs fabricat in mare parte din aditivi…

Citește mai departe