Construcţia depozitului ecologic de la Ciocăneşti se află în desfăşurare

Constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti se afla in desfasurare

Ieri, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi s-a desfasurat conferinta de presa dedicata derularii contractului de lucrari „Constructia depozitului de la Ciocanesti, judetul Calarasi (partea 1 – prima celula si instalatii auxiliare) si proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de sortare si compostare si a statiei de tratare a levigatului in…

Citește mai departe
ANRE a decis: consumatorii de electricitate vor subvenţiona mai multă energie regenerabilă în acest an

Francezii vor sa dezvolte industria energetica eoliana in Republica Moldova

Ambasadorul R. Moldova in Franta, Oleg Serebrian, a declarat intr-un interviu acordat portalului Unimedia ca o companie franceza intentioneaza sa investeasca 150 milioane de euro in constructia unor mori eoliene in Republica Moldova. „Exista interesul unor companii mari franceze de a veni in Republica Moldova, de exemplu grupul Veolia, este un grup mare, care a…

Citește mai departe

Ambasadori si reprezentanti ai programului UNESCO din 17 tari, sunt prezente in aceste zile in Delta Dunarii

Aproape 200 de persoane, ambasadori si reprezentanti ai programului UNESCO din 17 tari, sunt prezente in aceste zile in Delta Dunarii, la actiunea ‘Faceti ceva care sa dureze’, initiata de compania Veolia si Apa Nova Bucuresti, in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si Asociatia ‘Salvati Dunarea si Delta’, transmite Agerpres (15 iunie). Evenimentele…

Citește mai departe

Revista romana de dreptul mediului nr. 1/2011

Editura Universul Juridic anunta aparitia numarului 3 pe anul 2011 al Revistei romana de dreptul mediului. Cuprinsul: STUDII La création d’un marché d’unités de biodiversité est-elle possible? (Marie-Pierre Camproux Duffrène) Ocrotirea mediului natural in republica Moldova. Poluarea apei prin prisma legii penale. (Victor Moraru) Sanctiunile contraventionale principale in dreptul mediului (Gabriel Manu) JURISPRUDENTA DE MEDIU…

Citește mai departe

Captarea si stocarea carbonului : ingrijorarea FNE

In centrul tehnologiilor ce promit un viitor luminos in cadrul luptei impotriva incalzirii globale, tehnologiile CSC nu inceteaza sa alimenteze polemici. Un context care nu impiedica totusi iesirea la lumina a acelora care demonstreaza si care fac inconjurul lumii.Pentru asociatiile de mediu, CSC prezinta numeroase defecte: costul lor energetic este considerabil, eficacitatea e inca necunoscuta,…

Citește mai departe

Francezii produc biocarburant din alge hranite cu gunoaie

In Hexagon a fost inaugurata prima platforma mondiala de producere a carburantului eco din alge. Plantele, cultivate intr-un bazin artificial, sunt hranite cu dioxidul de carbon provenit din fermentatia deseurilor menajere. Grupul Seche Environnement a inaugurat saptamana trecuta la Vigeant, comuna din sudul departamentului Vienne al regiunii franceze Poitou-Charentes, prima platforma mondiala de producere a…

Citește mai departe

CGDD nu va fi doar un simplu teoretician al dezvoltarii durabile …

Interviu – Actu-Environnement.com din 4 martie 2009 Infiintat in luna iulie a anului trecut, Comisariatul General pentru Dezvoltare Durabila are ca obiectiv promovarea dezvoltarii durabile atat din cadrul politicilor publice, cat si in ceea ce priveste actiunile tuturor actorilor socio-economici. Doamna Michele Pappalardo, care indeplineste dubla functie de comisar general si de delegat interministerial al…

Citește mai departe

Pinguinii imperiali in pericol?

Potrivit unui studiu coordonat de cercetatorii de studii biologice, pinguinii imperiali Terre Adelie ar putea disparea in 2100, victime ale topirii banchizei de gheata din Antarctica, topire legata de incalzirea globala. Grupul interguvernamental de studii asupra schimbarilor climatice, anunta o crestere a temperaturii medii globale de aproximativ 0.2 grd.C la fiecare 10 ani; el atrage atentia cercetatorilor francezi…

Citește mai departe

Recuperarea deseurilor vegetale rezultate din producerea uleiului de palmier

Uleiul de palmier este folosit in industria alimentara, in cea a produselor cosmetice si in productia de etanol. Indonezia si Malaiezia  detin 85% din productia mondiala de astfel de ulei, piata fiind in continua expansiune. Incepand cu anii `60, plantatiile de palmier de ulei s-au dezvoltat si in interiorul padurilor tropicale, in detrimentul acestora. Ca urmare, Indonezia,…

Citește mai departe

Pesticidele: statele membre ale UE si Parlamentul european au ajuns la un compromis

Statele membre si deputatii europeni au reusit sa se puna de acord asupra unei viitoare reglementari privind punerea pe piata si utilizarea pesticidelor. O lista de substante autorizate va fi elaborata la scara Uniunii Europene Dupa mai multe luni de dezbateri, deputatii europeni si statele membre au ajuns, in luna decembrie a anului 2008, la…

Citește mai departe

A intrat in vigoare noul regulament pentru agricultura biologica

Votat in iunie 2007, noul regulament european pentru agricultura biologica a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2009. Acest nou regulament reafirma principiile fundamentale ale agriculturii biologice, interzice folosirea produselor chimice de sinteza si exclude toate posibilitatile de folosire a organismelor modificate genetic (OMG). Ca o noutate, noul regulament impune indicarea locului unde produsele au…

Citește mai departe

Transport aerian mai curat in UE

Ministrii mediului din 27 de tari membre ale Uniunii Europene au adoptat directiva ce prevede includerea aviatiei in sistemul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. La fel ca industria producatoatoare de energie, industria siderurugica, industriile sticlei, cimentului, ceramicii si caramizii, companiile aeriene vor reduce emisiile de CO2. Proiectul face referire atat…

Citește mai departe

Norii de pe Marte

Ca si pe Terra, norii joaca un rol fundamental in chimia atmosferei de pe Marte O echipa stiintifica internationala a demonstrat de curand ca stratul de ozon de pe planeta Marte este controlat de nori, cum este cazul si pe Pamant. Acest studiu, ale carui rezultate au fost publicate la 21 august 2008 in revista…

Citește mai departe

Carotele de gheata din Groenlanda releva schimbarea climatului acum 15.000 ani

In urma rezultatelor unui studiu publicat pe 19 iunie in revistele „Science” si „Science Express”, echipa internationala care a analizat carotele extrase in urma forajului adanc efectuat de NorthGRIP in Groenlanda releva ca schimbarea climatului s-a realizat intr-un mod foarte brutal, in doar cativa ani, la sfarsitul ultimei epoci glaciare, in urma cu aproximativ 11.000 de ani.

Citește mai departe