Betacarotenul si cancerul de plamani

Betacarotenul, E160a, este un aditiv alimentar care coloreaza mancarurile in portocaliu. De cele mai multe ori il puteti gasi in margarina, unt, prajituri, produse lactate si bauturi racoritoare. Aceasta substanta poate fi obtinuta din surse naturale cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii, cartofii dulci si piersicile. E160a consumat din surse naturale nu are…

Citește mai departe

Pesticidele din fructe si legume afecteaza creierul

Substantele chimice pe care le contin fructele si legumele din UE sunt toxice pentru creier. Copiii sunt mai expusi decat adultii efectelor negative pe care le au pesticidele asupra sanatatii, intrucat chimicalele incetinesc dezvoltarea creierului. Aproape trei sferturi din strugurii de pe piata europeana si peste jumatate din banane sunt contaminate cu substante chimice periculoase…

Citește mai departe

Rosiile vinete, modificate genetic, ne pot scapa de cancer

Rosia de culoare violeta, o leguma modificata genetic, are acelasi gust si miros ca o rosie normala, insa proprietatile sale ajuta la lupta impotriva cancerului, arata rezultatele unui experiment facut in Marea Britanie. Rosia violeta contine o concentratie ridicata de pigmenti antioxidanti, ce se gasesc in afine si mure. Acesti pigmenti, denumiti antocianine, protejeaza organismul…

Citește mai departe

Produsul zilei: Mix de legume

Amestecul de legume organice Holle constituie o masa hranitoare si sanatoasa pentru bebelusi. Produsul contine morcov, cartofi, spanac, rosii si praz – provenite din culturi ecologice si biodinamice – si apa. Nu are adaos de zahar sau sare, proteine din lapte, agenti de omogenizare, drojdie de bere, ou sau lactoza si este usor asimilabil. Sistemele…

Citește mai departe

Fructe si legume cu pesticide

Strugurii, bananele si ardeiul sunt contaminate cu pesticide cu mult peste limita admisa, arata un raport al Uniunii Europene (UE). Potrivit raportului, aproape jumatate dintre fructele, legumele si cerealele comercializate in UE contin o cantitate record de pesticide, printre cele mai contaminate fiind strugurii, bananele si ardeiul. Cinci dintre cele mai cunoscute pesticide din alimente…

Citește mai departe

Raport UE: 50% din fructe si legume contin pesticide

Dupa ce am aflat ca puii sunt plini cu hormoni, conservele de ton sunt contaminate cu toxina botulinica, iar unele condimente contin aflatoxina, un raport al UE provoaca ingrijorare: 49,5% din fructele, legumele si cerealele produse in spatiul european contin pesticide. Potrivit specialistilor, producatorii din Romania nu-si permit sa foloseasca pesticide, fiindca sunt prea costisitoare….

Citește mai departe

E223, foarte alergen

Majoritatea biscuitilor de pe piata contin E223, metabisulfit de sodiu.Nu cumparati aceste produse, mai ales daca vreti sa va hraniti copii cu ele, pentru ca riscati sa le produceti disfunctii ale organismului. Metabisulfitul de sodiu (E223) este un aditiv alimentar folosit ca antioxidant, conservant, dezinfectant si agent de albire. De cele mai multe ori este…

Citește mai departe