Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe

Promoveaza consumul de fructe

Fructele si legumele proaspete sunt promovate in randul tinerilor scolari. Administratia judeteana s-a deplasat miercuri, 1 iunie, in comuna Seleus in cadrul programului comunitar de incurajare a consumului de fructe in scoli. Au fost prezenti aproximativ 200 de tineri de la Scoala nr. 22 din Arad. Tinerii au avut oportunitatea sa viziteze o sera in…

Citește mai departe

Substante cancerigene in meniul copiilor de 10 ani din Franta

O analiza a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile a relevat ca existenta a peste 80 de substante chimice, din care unele potential cancerigene, relateaza Agerpres. Asociatia ‘Generatii Viitoare’, care a efectuat acest studiu, a cumparat in perioada iulie-septembrie, din supermarketurile din departamentul Oise (nordul Frantei) si Paris, produsele alimentare –…

Citește mai departe
M?nânc? s?n?tos: Verde?uri care î?i dau energie

Verdeturi contra diabetului

Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza. Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani…

Citește mai departe

Grasimile induc ADHD

Dietele bogate in grasimi saturate, zaharuri rafinate si sare sunt una dintre cauzele principale ale sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), arata un studiu realizat de cercetatori din Australia. Sindromul ADHD a fost subiectul unui alt studiu, in urma cu trei ani, cand cercetatori de la Universitatea Southampton din Marea Britanie au aratat…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Oamenii care traiesc din gunoaie. De voie

Isi spun freegani si consuma putin. Minim. Mananca din tomberoanele supermarketurilor, se imbraca cu hainele parintilor sau bunicilor, lucreaza doar cat este necesar. E o lume bizara, pe care nu multi o accepta, dar o lume situata dincolo de lacomie, conformism, consum nesabuit. Daca ii vezi cu nasul afundat in tomberon, te-ai gandi ca sunt…

Citește mai departe

Guvernul taxeaza si mancarea din import

Importatorii care achizitioneaza cereale, carne, zahar, peste sau fructe si legume din Uniunea Europeana vor plati TVA in Romania. Combaterea evaziunii fiscale va insemna, de fapt, tot majorari de taxe. Produsele de lux vor redeveni accizabile, iar pretul alimentelor s-ar putea majora. Proiectul de ordonanta prin care Guvernul vrea sa combata evaziunea fiscala are atatea…

Citește mai departe

Cancerul din alimente

Efectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american. Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Cei doi medici americani, oncologul…

Citește mai departe

Dieta care scade riscul de Alzheimer

Un regim alimentar bogat in ulei de masline, alune, peste, carne de pui si fructe si legume are efectul de stavilar in calea maladiei Alzheimer, se precizeaza intr-un raport publicat de specialistii de la Universitatea Columbia, din New York, in „Archives of Neurology”. „Dieta este, probabil, cel mai usor mod prin care sa modificati riscul…

Citește mai departe

Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe

Sistemul alimentar, un factor decisiv asupra mediului

Un raport al SDC (Sustainable Development Commission), organizatie din Regatul Unit al Marii Britanii, recomanda reducerea cantitatii de deseuri si a alimentelor bogate in grasimi si zaharuri. Raportul, publicat recent de SDC, evidentiaza faptul ca eliminarea deseurilor, reducerea alimentelor bogate in grasimi si zaharuri, a carnii si a produselor lactate ar avea un aport imens…

Citește mai departe

Profesorii aradeni si cei maghiari colaboreaza pentru obtinerea de extracte vegetale

Reprezentantii Universitatii de Vest „Vasile Goldis” au derulat impreuna cu Universitatea din Nyiregyhaza (Ungaria) un proiect de cercetare intitulat „Studiul in vitro al unor extracte vegetale de origine naturala, cu accent pe efectul lor potential antitumoral”. „Motivatia proiectului este determinata de cresterea pe plan mondial a morbiditatii tumorale care determina elaborarea unor terapii antitumorale eficiente….

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Magiunul cucereste Berlinul

Anul 2010 a inceput cu dreptul pentru producatorii romani de alimente care au participat la targul „Saptamana Verde” de la Berlin. Nemtii au fost cuceriti de marfurile romanesti care au marea calitate de a fi mai ieftine decat cele produse in Germania. Dar nu numai acest lucru a fost apreciat, ci si faptul ca sunt…

Citește mai departe

„Omul pesterii” s-a mutat la Bucuresti

Jurnalistul Magor Csibi si-a propus sa experimenteze pret de trei luni cum se traieste eco intr-un oras mare. Fostul europarlamentar vrea sa se convinga ca poate fi liber intr-o societate dependenta de tehnologie, de consum si de mijloace poluante de transport. Magor Csibi si-a luat inima-n dinti si pe 10 ianuarie a pornit pe un…

Citește mai departe

In Anglia incepe educatia pentru un trai sanatos

Marea Britanie lanseaza prima mare strategie alimentara pentru un mod de viata sanatos, in care restaurantele si fast-food-urile trebuie sa afiseze cantitatea de zahar si de grasimi din produsele lor, potrivit The Telegraph Guvernul britanic a elaborat un „cod alimentar sanatos” ce solicita folosirea limitata de personaje de desene animate cunoscute, pentru promovarea alimentelor nesanatoase,…

Citește mai departe

Preparate eco pe masa de Revelion

Carnatii din vanat, palinca de Oas, cozonacul si biscuitii cu scortisoara sunt preferatele romanilor pentru festinul de Anul Nou. Mancarea ecologica constituie o alternativa gustoasa si sana-toasa la produsele traditionale facute din carne de porc. Preparatele ecologice ajung de Sarbatori fie pe mesele celor care vor sa fie in pas cu stilul „verde” de viata,…

Citește mai departe

Dieta care poate salva planeta

Britanicii au publicat primele recomandari oficiale pentru o dieta sanatoasa atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator. Comisia pentru Dezvoltare Durabila din Marea Britanie le cere consumatorilor sa manance mai putina carne. Diabetul, bolile de inima si cancerul sunt afectiunile cele mai frecvente la persoanele cu o alimentatie nesanatoasa. Iar numarul devoratorilor de hamburgeri…

Citește mai departe