Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

Citește mai departe

Zece organizatii din Medgidia participa la proiectul pilot european de incurajare a consumului de fructe si legume

PRAIS Corporate Communications, alaturi de partenerii sai locali, lanseaza astazi proiectul pilot european „Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile”, sub sloganul „Mai mult gust, mai multa savoare”. Obiectivele campaniei – o initiativa a Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene – sunt promovarea si stimularea consumului de fructe…

Citește mai departe

Sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat

Se pare ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat. Cercetatori japonezi de la doua intreprinderi agroalimentare studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be. Ei au prezentat la un congres al Societatii japoneze de nutritie rezultatele celor mai recente cercetari ale lor. Observatiile sunt…

Citește mai departe

Vinuri ecologice de pe Dealul Istrita la Targul cu Bunatati din Sinaia – 7-9 sept

Ne reintoarcem la Sinaia in acest week-end, din 7 pana in 9 septembrie, tot in fata magazinului Winmarkt. La aceasta editie ne face placere sa va prezentam sa degustati vinurile celor de la Domeniile Franco Romane, printre care se gasesc si vinuri ecologice. Domeniile Franco Romane – Comuna Breaza – judetul Buzau Suprafetele viticole ale Domeniilor…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

Citește mai departe

Performante de mediu slabe ale supermarketurilor din Bulgaria si Romania

Supermarketurile din Bulgaria si Romania nu se ridica la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste politica de mediu, reiese din primul studiu privind sustenabilitatea verde, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres de catre filiala bulgara a organizatiei WWF. Studiul urmareste performanta a cate 10 retaileri din fiecare tara prin prisma a sase domenii-cheie:…

Citește mai departe

Fructe si legume care pot reprezenta un pericol pentru sanatate, in functie de urmele de pesticide depistate

Merele sau spanacul se presupune ca se numara printre alimentele recomandate pentru o viata sanatoasa de orice medic. Totusi, o organizatie ecologica a Statelor Unite ale Americii a intocmit doua „liste negre” cu legume si fructe periculoase pentru sanatate. Ce le poate face pe legume sau pe fructe nocive pentru om? Pesticidele, sustine o echipa…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

Margaret Dorfman – arta ecologica

Constientizarea problemele legate de mediul inconjurator, la nivel international, a antrenat in lupta pentru mediul prietenos si comunitatea artistilor. Unii dintre acestia si-au dedicat puterea creativa societatii civile, cu scopul de a gasi alternative ecologice unui stil de viata poluant si destructiv. Una dintre aceste solutii alternative gasite de un artist, Margaret Dorfman , face…

Citește mai departe

Romania ar putea deveni „tara anului” 2013 la cel mai mare targ bio din lume

Presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio Romania”, Marian Cioceanu, este optimist in ceea ce priveste semnarea, in luna iunie 2012, a contractului prin care Romania devine oficial „Þara anului” in 2013, la cel mai mare targ de produse bio din lume – Biofach Nurenberg (Germania). „Am discutat cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care ne-a…

Citește mai departe

Studiu Greenpeace: Fructele si legumele din Spania, Olanda si Turcia contin pana la 64 de pesticide diferite

Fructele si legumele pe care le cumparam sunt pline de pesticide, a scos la iveala un nou studiu realizat de organizatia Greenpeace. Specialistii au testat peste 22.000 de mostre de fructe si legume pentru a vedea cat de multe pesticide contin. Analizele s-au facut pe cel putin zece mostre din fiecare produs, pentru fiecare tara…

Citește mai departe

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide. Dintre cele 76 de produse vegetale studiate, cele mai „nocive” au fost perele, ardeii si strugurii din Turcia. Ardeii studiati erau contaminati cu 24 de substante toxice. Pe locul doi s-au clasat perele…

Citește mai departe

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara: 60% din legume si 30% din fructe contin pesticide

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara informeaza consumatorii ca 60 la suta din legume si 30 la suta din fructe contin pesticide. Procentele sunt ingrijoratoare, pentru ca aceste substante ne pun in pericol sanatatea! Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca substantele chimice folosite de agricultori pentru a creste productia la unele fructe si legume duc…

Citește mai departe

Dr. Mencinicopschi: Sanatatea publica tine foarte mult de siguranta unui stat

In vreme ce companiile Coca-Cola si PepsiCo isi modifica retetele de fabricatie ale bauturilor lor, reducand nivelul unui colorant chimic, pentru a se conforma legislatiei statului american California, statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri o directiva ce interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe, in randul carora a fost inclus si cel…

Citește mai departe