Probioticele ?in la distan?? infec?iile digestive

Probioticele tin la distanta infectiile digestive

Probioticele sunt microorganisme „prietenoase” care alcatuiesc flora intestinala. Ele permit combaterea microorganismelor „rele”, cauzatoare de infectii. In sezonul cald, cele mai frecvente sunt infectiile digestive. O serie de studii demonstreaza ca administrarea de probiotice si prebiotice ajuta la prevenirea si tratarea infectiilor digestive. In cazul unui organism sanatos, tubul digestiv este colonizat de aproximativ 100…

Citește mai departe
Program na?ional de reciclare: Bolivia transform? plasticul în mobilier pentru ?coli

Franta interzice pungile de plastic de unica folosite in supermarketuri

Parlamentarii francezi au votat in aceasta saptamana un amendament prin care este interzisa utilizarea pungilor de plastic de unica folosinta in supermarketuri din 2016. Amendamentul a fost adus de ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, la o lege privind biodiversitatea si a fost votat miercuri de Comisia pentru dezvoltare durabila din Adunarea Nationala, relateaza The…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe

Pomi fructiferi plantati in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”

Elevii clasei a VII-a a Li­ceului Pedagogic „Dimitrie Tichindeal” au plantat po­mi fructiferi in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”. Acestora li s-au ala­turat Nicolae Iotcu, prese­din­tele Consiliului Jude­tean Arad. Campania este or­ganizata de CJA, avand ca partener Inspectoratul Sco­lar Judetean. „Consideram aceasta campanie, de constientizare a importantei consumului de fructe si legume proas­pe­te, una…

Citește mai departe

Planul de actiune pentru viitorul productiei ecologice in Uniunea Europeana

Ambitia planului de actiune este de a sprijini cresterea sectorului, impreuna cu schimbarile viitoare ale cadrului legislativ, in special prin explorarea un mediu nou si posibilitati pe termen lung pentru solutii la provocarile legate de oferta si de cerere. 1. INTRODUCERE Productia ecologica este un sistem global de gestiune agricola si de productie alimentara care…

Citește mai departe

Centrul natura: Cum ne complicam viata.

Dieta de detoxifiere cu fructe si legume crude, in special perioadele de monofruct (dieta cu pepene a verii) ne-a adus in viata nenumarate lectii, unele anticipate (stiam deja de reactiile tip ”curatenie” la nivel fizic sau emotional), dar si altele neasteptate. Una dintre lectiile dietei de detoxifiere a fost SIMPLIFICAREA. Cand mananci cateva zile la…

Citește mai departe

Fructele si legumele care ne imbolnavesc. Unele contin 15 tipuri de pesticide

Merele si rosiile sunt primele pe lista fructelor si legumelor care contin cele mai multe pesticide. Un sfert din produsele vandute clientilor contin reziduuri de pesticide, spun inspectorii sanitar-veterinari. Importurile masive de fructe si legume de peste granita contribuie la aceasta statistica negativa, pentru ca mancam produse cultivate in pamant romanesc doar sase luni pe…

Citește mai departe
Colect? de fructe ?i legume pentru s?raci

Care sunt principalele fructe si legume purtatoare de pesticide si toxine

Orice progres stiintific poate deschide cutia Pandorei, care mai bine ar ramanea inchisa. In ceea ce priveste sectorul agricol, pesticidele ajuta de a alimenta intreaga lume, mentinerea profitabilitatii ridicate si a preturilor mici. Insa, aceasta este doar o parte din poveste. Mai intai de toate, din alt punct de vedere, pesticidele prin natura lor sunt…

Citește mai departe

Calugarii unei manastiri din Moldova si-au facut ferma ecologica: Isi vand produsele pe internet

Calugarii de la manastirea „Nasterea Domnului” din satul Zabriceni, raionul Edinet comercializeaza on-line fructe si legume de sezon, paine, lactate, carne, oua, miere si ceai. Toata oferta din magazinul online este cultivata si produsa de catre fetele bisericesti si are acreditare bio. Manastirea „Nasterea Domnului” din Zabriceni, Edinet, se afla la o margine de padure….

Citește mai departe
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor

Impactul consumului de vin asupra sanatatii, analizat de experti cu renume

Oameni de stiinta, specialisti in domeniul sanatatii si medici practicieni din intreaga lume s-au reunit incepand, la Sydney, la conferinta stiintifica WineHealth 2013 pentru a discuta despre impactul consumului de vin asupra sanatatii. Conferinta, care va dura trei zile, le ofera expertilor din intreaga lume posibilitatea de a analiza dovezile epidemiologice privind efectele vinului ca…

Citește mai departe
Cresterea consumului de fructe

Cresterea consumului de fructe si legume

Primaria Municipiului Medgidia a incheiat un parteneriat cu Fundatia „PRAIS Corporate Communications” in decembrie 2012, parteneriat ce a avut ca scop implementarea proiectului european” Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile „sub sloganul „Mai mult gust mai multa savoare”. Fundatia „PRAIS Corporate Communications” a coordonat implementarea proiectului in Romania cu sprijinul…

Citește mai departe
Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

Monsanto a exportat anul trecut seminte modificate genetic de 60 mil. $ din Romania

Gigantul american Monsanto, specializat in productia de seminte modificate genetic, a realizat anul trecut exporturi in valoare de 60 milioane de dolari din Romania. „Suntem cel mai mare exportator de samanta certificata al Romaniei. Anul trecut, din ceeea ce s-a produs la nivel local, exporturile au reprezentat 80%, destinatia fiind state membre UE si tari…

Citește mai departe
Isteria OMG-urilor – avem motive s? ne temem de organismele modificate genetic?

Generatia modificata genetic. Mina de aur pentru agricultura sau pericol de cancer?

Organismele modificate genetic (OMG) dauneaza grav sanatatii, potrivit activistilor care militeaza pentru interzicerea cultivarii acestora in Romania. Reprezentantii unor patronate din agricultura sustin insa ca oricum consumam in fiecare zi produse care contin, de exemplu, soia modificata genetic, numai ca aceasta nu mai este produsa pe plan local, ci importata din America. Sunt OMG-urile un…

Citește mai departe
Care sunt fructele ?i legumele care con?in cele mai multe pesticide

Care sunt fructele si legumele care contin cele mai multe pesticide

Lista fructelor si a legumelor cu cele mai multe pesticide, realizata in fiecare an de o agentie nonprofit din Statele Unite ale Americii, ofera o noua perspectiva asupra unor alimente considerate printre cele mai sanatoase din consumul zilnic. „Duzina murdara”, care face parte din Ghidul anual al cumparatorului pentru pesticidele din produse, realizat de agentia…

Citește mai departe
Comisia European?, îngrijorat? de gr?dinile zoo române?ti. Sunt vizate felinele mari de la Craiova ?i elefantul Tania de la Târgu-Mure?

Comisia Europeana, ingrijorata de gradinile zoo romanesti. Sunt vizate felinele mari de la Craiova si elefantul Tania de la Targu-Mures

Comisia Europeana a solicitat oficial Guvernului roman informatii despre conditiile oferite animalelor salbatice in gradinile zoo de la noi din tara, fiind vizate indeosebi felinele mari de la Craiova si elefantul Tania de la Targu-Mures. Comisia Europeana, ingrijorata de gradinile zoo romanesti. Sunt vizate felinele mari de la Craiova si elefantul Tania de la Targu-Mures…

Citește mai departe

De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sanatate

Diferentele bruste de temperatura care survin la schimbarea anotimpurilor solicita corpului un efort de adaptare. Acesta dureaza aproximativ doua saptamani, timp in care intervine dereglarea metabolismului, iar slabirea fizica duce la o scadere a sistemului imunitar. In aceste momente, principalii dusmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combatuti doar cu ajutorul antioxidantilor. Actiunea…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Consumul regulat de fructe si legume iti influenteaza comportamentul

O serie de studii efectuate recent demonstreaza ca persoanele care consuma in mod regulat legumesi fructe dezvolta un comportament diferit fata de cele care consuma putine astfel de alimente. Cercetatorii au descoperit ca un consum regulat de legume si fructe genereaza un comportament mult mai optimist pentru persoanele care au in meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale. Potrivit ultimelor studii, un…

Citește mai departe

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

Citește mai departe
Întâlnire pe tema pie?ei produselor "ecologice ?i de calitate", la Expo Transilvania

Jumatate din fructele si legumele de pe piata sunt pline de pesticide

Romanii mananca 80% din import Cele mai afectate sunt strugurii (71% nivel de contaminare), bananele (56%), ardeiul gras (46%) Produsele alimentare de pe piata europeana contin 354 de pesticide diferite, iar cinci, cele mai folosite dintre acestea, sunt clasificate la categoria de risc de mutatii, cancer sau dereglari hormonale. Informatiile provin de la Pesticide Action…

Citește mai departe