Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava

Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava

Depozitul ecologic de la Moara prima investitie din cadrul proiectului “sistem integrat de management integrat al deseurilor” finantat din fonduri europene este aproape de finalizare. Lucrarile au fost demarate in vara anului 2010 si au fost preluate din toamna anului 2012 de consortiul format din firma suceveana „General Construct”, grupul „Efacec” din Portugalia si filiala…

Citește mai departe
Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia

Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia

Seful administratiei judetene sucevene, Catalin Nechifor, a parafat, joi, un contract de 10,5 milioane de lei cu firma Iridex Group Constructii SRL Voluntari pentru constructia a trei statii de transfer si a centrelor de colectare din Falticeni, Radauti si Campulung Moldovenesc si pentru extinderea a doua statii de transfer la Gura Humorului si Vatra Dornei,…

Citește mai departe
Frân? serioas? pentru energia verde

Mega proiectul parcurilor eoliene din judetul Suceava va continua, sustin oficialii FILASA

12 parcuri eoliene vor fi construite in noua comune: Berchisesti, Capu Campului, Ciprian Porumbescu, Dragoiesti, Horodniceni, Ilisesti, Moara, Stroiesti, si Udesti. “A fost doar o prima abordare cu privire la acest proiect important. Vom tine aproape”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor. In noiembrie 2011, cei de la Filasa au anuntat o investitie…

Citește mai departe

Utilizarea eficienta si cu masura a resurselor

Societatea pentru Consum Responsabil ne propune sa reflectam asupra obiceiurilor noastre de consum si ne impartaseste cateva idei despre utilizarea eficienta si cu masura a resurselor. Echilibrul mediului, echitatea sociala, impactul asupra economiei si a comunitatilor locale sunt elemente care ghideaza un consumator responsabil in alegerile sale. 32 de tineri din Albania, Georgia, Moldova, Romania,…

Citește mai departe

Scolile sucevene detin suprematia nationala prin programele pentru mediu

Scolile sucevene se evidentiaza in fiecare an prin proiectele si programele pe teme de ecologie desfasurate, pe teme de mediu, fiind premiate in cadrul Seminarului national „Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator”, desfasurat recent la Bucuresti. Anul acesta s-au acordat certificatele de participare, diplomele si premiile obtinute in cadrul programelor internationale si nationale „Eco-Scoala”, „Tineri…

Citește mai departe

Cel mai mare cartier eco din Europa, ridicat de doi constructori pietreni

La constructia celui mai mare cartier de case ecologice din Europa, ridicat in Franta, participa trei firme din Moldova. Societatea Doxar din Gura Humorului si doua firme din Piatra-Neamt: Bico Industries SRL si Ekko-logis Natural Concept SRL. Experienta, profesionalismul si seriozitarea celor doi parteneri pietreni au propulsat firmele peste hotare, iar acum isi aduc aportul…

Citește mai departe
?efa G?rzii de Mediu despre salubrizarea localit??ilor: „Sigur, nu exist? solu?ii miraculoase care s? dea rezultate peste noapte“

Ministerul Mediului a oferit municipiului Suceava o nesperata gura de aer in problema depozitarii gunoiului menajer

Mult asteptatul raspuns din partea Ministerului Mediului pe problema depozitarii gunoiului menajer din municipiul resedinta de judet si zonele adiacente a ajuns in sfarsit pe masa autoritatilor judetene. Dupa data de 16 iulie, cand groapa de gunoi de la Botosani s-a inchis, conducerile municipalitatii si administratiei judetene au incercat sa identifice solutii de identificare a…

Citește mai departe
STOP polu?rii cu nutrien?i!

Sapte milioane euro pentru combaterea poluarii cu nutrienti in Bazinul Siretului

Ministerul Mediului si Padurilor a lansat, in Bacau, Campania de sensibilizare si constientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” in Bazinul Hidrografic Siret. Proiectul este derulat de Ministerul Mediului si Padurilor impreuna cu Banca Mondiala si Guvernul Romaniei. Zeci de reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului, APIA, Autoritatea SanitaraVeterinara, Directia de Sanatate Publica,…

Citește mai departe

Tratament si relaxare in „palatele de sare”. Cele mai cunoscute saline

Romania este o tara cu numeroase destinatii turistice foarte atractive datorita potentialului natural existent. In aceasta categorie intra si salinele, cunoscute mai ales pentru efectele terapeutice asupra sanatatii. DailyBusiness.ro va prezinta cele mai cunoscute „palate de sare”. Aerosolii salini (micro-particule aflate in suspensie intr-un mediu gazos) trateaza diverse afectiuni, in special respiratorii. Printre acestea, astmul bronsic,…

Citește mai departe

Elevii de la Scoala „Sf. Andrei” din Gura Humorului au impadurit un hectar de teren degradat

Sub genericul „Padure pentru viitor”, joi, 28 aprilie, elevii de la Scoala „Sf. Andrei” din Gura Humorului au participat la o actiune de impadurire a unui hectar de teren degradat, in perimetrul Lunca Moldovei. Elevii au plantat puieti de salcam, molid si salcie. Actiunea a fost organizata de Directia Silvica Suceava, respectiv Ocolul Silvic Gura…

Citește mai departe

4 hectare de padure au cazut prada flacarilor

Grupa operativa a I.S.U. „Bucovina” Suceava, condusa de inspectorul-sef, colonelul Ion Burlui, Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentele de pompieri Suceava, Campulung Moldovenesc si Falticeni au intervenit in prima zi de Pasti, cu 73 de militari, sapte autospeciale si opt motopompe pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata, cu extindere la…

Citește mai departe
Tinerii sunt cei mai atraÅŸi de ideea unei case din prefabricate

Casele din lemn, o alternativa de criza

Pretul scazut, durata mica de executie, durabilitatea, impactul minim asupra mediului inconjurator si costurile mici cu incalzirea sunt principalele atuuri ale unei constructii din lemn. Constructiile din prefabricate pe structura din lemn reprezinta, astazi, o alternativa pentru casele clasice realizate din caramida, beton si BCA. Bazandu-se pe populari ta tea de care aceste constructii din…

Citește mai departe

Turismul ecologic in Bucovina

P.O.P.A.S. – Partie de schi, Orientare turistica, Parc Dendrologic, Arinis, Sport – este un proiect aprobat la finantare din Phare CES 2005, Proiecte mari de Infrastructura Regionala, fiind demarat de Consiliul Local al statiunii climaterice Gura Humorului. Costul de aproximativ 8 milioane de euro al proiectului este necesar atat pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii de…

Citește mai departe

Incendiu la fondul forestier

Pompierii din Falticeni, Gura Humorului, Cimpulung Moldovenesc si Vatra Dornei actioneaza in prezent la stingerea si lichidarea unui incendiu izbucnit la fondul forestier din localitatea Dorna Arini Purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Dan Baltaru, a declarat pentru ca incendiul se manifesta la o parcela dintr-o padure privata, in zona piriului…

Citește mai departe

Padurea in coada de topor

In fiecare zi, in Romania sunt rase de pe fata pamantului hectare intregi de padure. Se intampla in special in codrii retrocedati proprietarilor. Marea defrisarea este o afacere din care castiga toata lumea: taietorii, transportatorii si cei care vand lemnul in tara sau la export. Practic, in ultimii 20 de ani, Romania a devenit un…

Citește mai departe