Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Painea eco. 100-150 g de paine de grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa

Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate, seminte netratate chimic, iar solul este fertilizat doar in mod natural.

● Taratele de grau sunt un fortifiant natural, care ajuta la imbunatatirea digestiei si revigoreaza organismul prin aportul de substante nutritive. Taratele de grau sunt de fapt coaja exterioara a bobului de grau, care de regula se elimina in procesul obtinerii fainii. Aceasta coaja, cand este proaspata, este o sursa de nutrienti: vitamine, minerale, celuloza, carbohidrati si aminoacizi esentiali. Taratele contin substante active deosebit de valoroase terapeutic: vitamine, acizi nucleici, minerale (magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu si mangan), glucide, proteine, enzime si fibre vegetale. Aceste elemente faciliteaza digestia, confera senzatia de satietate, sunt un tonic fizic si psihic excelent.

● Semintele de in ofera numeroase beneficii demonstrate de mai multe studii, dintre care se pot enumera scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rau”), al trigliceridelor din sange si al presiunii sangvine. Semintele de in sunt mai bogate in acizi grasi omega 3 decat pestele. Ele ard caloriilor si sunt foarte bune pentru sistemul cardiovascular si creier.

● Ovazul are la fel de multe proteine ca si graul, 6%-9% grasimi si 60% carbohidrati, avand, totodata, si un continut bogat in vitaminele din grupul B, fier, seleniu, magneziu, calciu, fosfor, fibre alimentare. Principala proprietate a boabelor de ovaz este aceea de remineralizant, tonic al sistemului nervos central datorita vitaminelor si mineralelor. Boabele de ovaz sunt indicate in starile de stres, astenie, in insomnii sau dureri de cap.

● Secara reprezinta o sursa bogata de magneziu, un mineral care actioneaza in calitate de element comun pentru aproximativ 300 de enzime, inclusiv pentru enzimele implicate in utilizarea de organism a glucozei si in secretia de insulina. Nutritionistii spun ca secara este o sursa sigura de fibre, care ofera 18% din necesarul de nutrienti zilnic.

● Graul spelta, comparativ cu graul obisnuit, are un continut mai ridicat de proteine si de aminoacizi. 100-150 g de paine de grau spelta poate asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale.

● Dovleacul este un amestec de zaharuri complexe, proteine si vitamine, de cantitati mari de vitamine A si C. Fibrele din dovleac au rolul de a regulariza tranzitul intestinal, prevenind constipatia. In afara de vitamine si minerale, dovleacul mai contine si antioxidanti, care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi. Principalii antioxidanti ai dovleacului sunt carotenoidele:
Betacarotenul (provitamina A) contribuie la mentinerea sanatatii parului, unghiilor si a pielii, la tratarea bolilor oculare si la prevenirea infectiilor respiratorii.
Luteina si zeaxantina. Acesti doi antioxidanti nu sunt benefici doar pentru sanatatea ochilor, ci si pentru prevenirea unor boli.
Betacriptoxantina si alfacaroten au rolul de a contracara formarea celulelor canceroase.

● Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa.

● Soia este un aliment care cu greu poate fi intrecut, deoarece contine la fel de multe si de valoroase proteine ca si carnea, fier si complexul de vitamine B, fiind si o sursa bogata de fibre.

● Faina Graham este o faina dietetica, un produs de macinis care contine parti din bob valoroase nutritional: vitamine (in special grupul B), minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) si fibre alimentare.

● Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau, bogati in proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitaminele E, B1, B2, B6, fosfor, zinc, tiamina, magneziu si acid pantotenic. Germenii sunt o sursa naturala de vitamine si minerale, un supliment alimentar care poate inlocui uneori fructele si legumele, contribuind la eliminarea toxinelor.

●  Floarea-soarelui, importanta sursa de vitamine E, B1, B5, magneziu, seleniu si fosfor. Vitamina E este un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi din organism, imbunatateste vederea si reduce simptomele artritei si astmului. Seleniul preluat din seminte este vital pentru un organism sanatos. Ajuta la regenerarea celulelor, activarea hormonilor tiroidieni si mentine elasticitatea tesuturilor. Neutralizeaza efectul substantelor cancerigene si contribuie la regenerarea muschiului cardiac. Tocmai de aceea, alimentele cu un continut bogat de seleniu se recomanda in prevenirea si tratarea afectiunilor cardiovasculare si a bolilor batranetii.
Micile seminte de floarea-soarelui sunt o sursa sigura de magneziu, care are rolul de a normaliza tensiunea arteriala si de a reduce riscul aparitiei infarctului. Combat eficient stresul si migrenele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *