Cercetatorii au demonstrat o metoda de a converti dioxidul de carbon (CO2) in izobutanol, un combustibil lichid folosind electricitate

0
436
Cercetatorii au demonstrat o metodă de a converti dioxidul de carbon (CO2) în izobutanol, un combustibil lichid folosind electricitate
Cercetatorii au demonstrat o metoda de a converti dioxidul de carbon (CO2) in izobutanol, un combustibil lichid folosind electricitate

Cercetatorii de la Universitatea din California, Los Angeles, au demonstrat pentru prima data o metoda de a converti dioxidul de carbon (CO2) in izobutanol, un combustibil lichid folosind electricitate.

Pentru prima oara am putea alimenta masina folosind combustibil electric, chiar daca nu avem o masina electrica. Stocarea de energie ar deveni astfel mai eficienta decat prin metodele alternative, precum pompele hidraulice sau bateriile chimice care prezinta neajunsuri in privinta transportarii si compatibilitatii.

Intr-un studiu publicat recent in revista Science, seful Departamentului de Inginerie Chimica, James Liao, si echipa sa au raportat o metoda pentru stocarea energiei electrice, care poate fi folosita sub forma de combustibil lichid transportabil.

Sursa din care e facut acest combustibil lichid o reprezinta un microorganism asupra caruia s-a intervenit prin metode ingineresti. Fotosinteza joaca aici rolul crucial. Dupa cum se stie, exista doua parti ale fotosintezei – reactii fotochimice (luminoase) si nefotochimice (de intuneric).

Noi am putut separa cele doua reactii si, in loc de a folosi fotosinteza, folosim panouri solare pentru a converti razele solare in energie electrica si, pe urma, intr-un mijlocitor chimic. Dupa care folosim asta pentru a declansa compusul de CO2 sa produca energie, a explicat Liao. Aceasta metoda poate fi mult mai eficienta decat sistemul biologic, precizeaza expertul.

Ceea am facut pana acum a fost sa demonstram principiul de functionare, iar acum credem ca putem sa-l aplicam la scara larga. Acesta va fi urmatorul nostru pas, a incheiat James Liao.
Ramane insa de vazut daca aceasta reprezinta o metoda productiva, insa, cu siguranta, e un pas major in producerea de bio-combustibili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.