Laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului

Stiati ca laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului, cu o compozitie chimica complexa, este un elixir al sanatatii? Acest concentrat biologic de culoare alb-galbuie, avand o concentratie vascoasa, este secretat de glandele albinelor tinere cu scopul de a hrani matca. Pe toata durata vietii, de circa cinci ani, regina stupului se…

Citește mai departe

Semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor

Pentru ceva atat de mic, semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor, in special in ceea ce priveste inima si sistemul digestiv. Ajuta si la controlul greutatii si la prevenirea cancerului. In plus, potrivit Everyday Health, semintele de in scad colesterolul, stabilizeaza cantitatea de zahar din sange, previn scaderea densitatii osoase si cresc sistemul imunitar….

Citește mai departe

Lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut

Business Insider, prezinta, insa, o lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut. Totusi, sursa nu uita sa enumere si avantajele fiecarui fruct sau leguma in parte, scrie gandul.info. STRUGURII. Contin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. 16,8% dintre struguri contin substante cancerigene, conform…

Citește mai departe

Campania „MBA in ecologie” pentru promovarea lansarii pe piata a primelor combine frigorifice Bosch de clasa energetica A+++

Brandstalk a dezvoltat campania „MBA in ecologie” pentru promovarea lansarii pe piata a primelor combine frigorifice Bosch de clasa energetica A+++, informeaza un comunicat emis de thegroup. Conceptul „MBA in ecologie” a pornit de la nevoia de a se adresa consumatorilor prin referire la elementele care fac parte din universul lor si care sunt cele…

Citește mai departe

Ziua fara carne

Initiativa, promovata la nivel national in Statele Unite ale Americii, si-a castigat cei mai multi adepti in Aspen, Colorado. Statiunea de lux este cea de-a doua casa pentru multe dintre celebritatile hollywoodiene, care prefera inaltimile Muntilor Stancosi pentru a se relaxa. Conflictele dintre acestia si hippiotii veniti in anii 70 pentru experiente halucinogene la 8000…

Citește mai departe
Cum pot europenii s? compare produsele pentru a-l alege pe cel mai bun

Promovarea Produselor Verzi – Green Pro – un proiect finantat de Uniunea Europeana printr-un program al instrumentului financiar LIFE+

Promovarea Produselor Verzi – Green Pro este un proiect finantat de Uniunea Europeana printr-un program al instrumentului financiar LIFE+, instrument destinat sprijinirii proiectelor legate de protejarea mediului inconjurator si a conservarii naturii. Proiectul isi propune sa realizeze o campanie de crestere a constientizarii in vederea promovarii productiei, distributiei si a consumului de produse verzi non-alimentare….

Citește mai departe

Vinerea verde in Piata Huet din Sibiu, la targul de produse ecologice

Parohia Evanghelica C.A. Sibiu, in colaborare cu societatea Piete si Fundatia Adept, organizeaza, vineri, 17 iunie, intre orele 12 – 20, cea de a doua editie a targului de produse ecologice in Piata Huet. Proiectul sustine micii intreprinzatori locali si incearca sa promoveze un stil de viata sanatos in randul sibienilor. Organizatorii isi doresc ca…

Citește mai departe
„Târgul na?ional de produse ecologice, tradi?ionale ?i naturale” se afl? la cea de-a 52-a edi?ie.

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

„Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” se afla la cea de-a 52-a editie. Produsele prezentate sunt obtinute in ferme si gospodarii taranesti. E vorba de sucuri naturale sau dulceturi de sezon: de capsuni, de cirese si nuci verzi. Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti’ (ASAS) –…

Citește mai departe
ing. Grigore Onaciu

Numarul de producatori certificati in agricultura ecologica la Cluj a crescut

Agricultura ecologica a devenit tot mai atractiva pentru operatorii economici. Potrivit datelor oferite de catre Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj anul acesta 142 de producatori economici au fost autorizati in cadrul agriculturii ecologice. Anul trecut au fost certificati ecologic doar 54 de producatori in agricultura ecologica, iar in urma inspectiei tehnice din acest…

Citește mai departe

Fasolea verde, leguma minune

Fasolea verde detine toate calitatile si beneficiile tuturor legumelor, oferind un numar neinsemnat de calorii. Aceasta leguma merita toate aprecierile noastre. Fasolea isi are originea in Peru, America de Sud. Europenii au incercat gustul fasolei verzi in secolul al XVI-lea ea raspandindu-se in toata Europa. Fasolea verde se recolteaza pana ce ea ajunge la maturitate,…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Alimentele bio – termen sinonim cu „organic” sau „ecologic” – fac parte din obiceiurile de consum a 66,5% dintre oraseni

Romanii incep sa constientizeze beneficiile hranei sanatoase, aspect reflectat de studiul realizat de MEDNET Marketing Research Center. Alimentele bio – termen sinonim cu „organic” sau „ecologic” – fac parte din obiceiurile de consum a 66,5% dintre oraseni. Potrivit studiului MEDNET Marketing Research Center, peste trei sferturi dintre acestia isi motiveaza optiunea prin faptul ca „bio”…

Citește mai departe
A fost aprobat? marca na?ional? pentru produsele agroalimentare ecologice din Republica Moldova

Botosanenii sunt invitati sa dezvolte afaceri de succes in domeniul agriculturii ecologice

Ovidiu Portariuc, seful Departamentului Economic al PSD, s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute cu doi importanti oameni de afaceri din Germania interesati sa ofere expertiza tehnica fermierilor din Botosani si sa asigure contracte ferme de export pentru productia agricola realizata de agricultorii botosaneni. Robert Brandes si Christine Menzel au facut o vizita la Botosani, in…

Citește mai departe

Ingineria genetica in domeniul agroindustrial duce la imbolnavirea organismului in timp

Ingineria genetica, folosita pe scara larga pentru cresterea substantiala a productiei de alimente necesare consumului, are si reversul medaliei: imbolnavirea organismului in timp Doctorii Ana Maria Mihalache, Mihaela Vicol, Teodora Manea explica: Beneficiile obtinute prin tehnicile de inginerie genetica in domeniul agroindustrial pot fi clasificate astfel: plante rezistente la seceta si daunatori; cereale cu continut…

Citește mai departe

Dudele negre sunt pline de vitamine si antioxidanti, ele aduc numai beneficii organismului

Dudele sunt fructele verii mai putin consumate, insa proprietatile lor sunt de neegalat. Pline de vitamine si antioxidanti, ele aduc numai beneficii organismului. Dulci si pigmentate, dudele ajuta sistemul nervos, mentine buna functionare a inimii si a ficatului. Potasiul este mineralul de baza pe care il contin dudele, dar mai au in compozitie si mangan…

Citește mai departe

S-a intocmit lista fructelor si legumelor nesigure pentru sanatate din cauza urmelor mari de reziduuri de pesticide

Specialistii americani in agricultura au actualizat lista fructelor si legumelor nesigure pentru sanatate din cauza urmelor mari de reziduuri de pesticide. Printre acestea se numara merele, telina, spanacul si salata verde. Al doilea cel mai popular fruct din America, marul, a urcat in topul fructelor nesigure, dupa ce in 98% dintre mere s-au depistat urme…

Citește mai departe

Bijuterii ecologice realizate prin tehnica quilling de un student la inginerie

Hartie colorata, foarfeca, lipici si multa rabdare. De atat are nevoie un student la inginerie din Baia Mare pentru a realiza bijuterii din cele mai sofisticate, prin migaloasa tehnica quilling. Cercei, coliere, bratari si inele viu colorate pot sa-si achizitioneze doamnele si doamnisoarele din Baia Mare, fiecare piesa fiind unica. Tanarul si-a descoperit pasiunea pentru…

Citește mai departe

„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua editie

„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua oara, la sfarsitul acestei saptamani, in parcul D. Ghica, cu produse traditionale romanesti, bunatati preparate dupa retete din gospodariile taranesti din diferite zone din tara. Ca si la editia anterioara, cosurile vor fi incarcate cu multe bunatati: branzeturi de la Bran si Fundata, preparate din carne…

Citește mai departe

Conferinta – Fertilitatea Solului

La aceasta conferinta sunt invitati sa participe toti cei care au dezvoltate culturi agricole sau intentioneaza sa dezvolte afaceri in aceasta arie si doresc sa-si aprofundeze cunostintele despre ferilitatea solului precum si a oportunitatilor de afaceri din acest segment. Tip eveniment: round table, inetractiv Participarea la eveniment se accepta pe baza de aplicatie. Numar participanti:…

Citește mai departe
Germania: cultivatorii nu tin pasul cu cererea de produse ecologice

Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Alba – Transilvania

Ieri, la sediul Consiliului Judetean Alba a avut loc adunarea constitutiva a „Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Alba – Transilvania”. Aceasta asociatie urmeaza sa activeze pentru sustinerea producatorilor de produse traditionale si ecologice, in vederea asigurarii calitatii, organizarii si promovarii de activitati, programe si actiuni menite a reprezenta interesele acestora. Au participat la…

Citește mai departe