Doua pahare pe zi de sucuri acidulate cresc riscul de aparitie a afectiunilor hepatice cu 80%

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate de fructe pot sa cauzeze, pe termen lung, afectiuni hepatice severe, care conduc la necesitatea unui transplant de ficat, potrivit unui studiu al cercetatorilor israelieni. Maladiile hepatice sint asociate de obicei cu abuzul de alcool, dar acest studiu a relevat faptul ca si bauturile nealcoolice cu un continut…

Citește mai departe

Vindeca-te cu sare

Nimic nu este mai bun decat sarea in bucate, spune o vorba batraneasca. Dar sarea da nu numai gust bun mancarurilor, ci este si un remediu la care medicina traditionala apeleaza de sute de ani. Sarea ne ajuta sa pastram un echilibru al lichidelor in organism. Clorura de sodiu, dupa denumirea ei chimica, trebuie totusi…

Citește mai departe

Bioagricultorii cer subventii mai mari

Fermierii bio obtin o productie mai mica la costuri mai mari, dar nu primesc niciun fel de compensatie. Solicitarile agricultorilor bio, nemultumiti de situatie, au fost inaintate catre Ministerul Agriculturii. Reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj (DADR) au inaintat catre Ministerul Agriculturii solicitarile fermierilor care practica agricultura de tip bio. Acestia isi exprima…

Citește mai departe

Produsele „verzi” prezinta interes si pe timp de criza

Doua studii recente arata ca, in ciuda recesiunii, consumatorii continua sa fie interesati de produsele „eco”. Potrivit studiilor Sustainability in the 2009 Recession si Green Brands Survey 2009, preluate de site-ul responsabilitate.ro si citate de Green Report, produsele ecologice sunt asociate cu ideea de reducere a consumului si de economisire. Principala bariera pentru achizitia acestui…

Citește mai departe

Salam rustic din resturi de pasare

Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de pasare , grasimi si aditivi alimentari. Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de pasare separata mecanic (MDM) care este de fapt o pasta din resturi fara valoare economica…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

Productia autohtona de miere a crescut cu 21% in primele sase luni

Productia autohtona de miere a crescut in primul semestru din acest an cu 21%, pana la 15.003 tone, fata de cantitatea obtinuta in perioada similara a anului precedent, respectiv 12.383 de tone, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, publicate de NewsIn. Pentru intreg anul 2009, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) estimeaza…

Citește mai departe

Cacao buna la hipertensiune

Cercetatorii germani au descoperit ca boabele de cacao contin anumiti com-pusi care contribuie la dilatarea vaselor sang-vine si pot fi folosite in combate-rea hipertensiu-nii arteriale, anunta un site britanic pre-luat de Mediafax. Nemtii de la Universitatea din Koln au vrut sa afle daca acesti compusi, luati sub forma unor suplimente alimen-ta-re, pot sa reduca hiper-tensiunea,…

Citește mai departe

Bautura Simply Cocaine scoasa de pe piata

O bautura energizanta numita Simply Cocaine a fost retrasa de pe piata, ieri, de campaniile anti-drog. Bautura cu nume socant, contine de doua ori mai multa cofeina decat un Red Bull, iar design-ul sticlei infatiseaza un personaj de desen animat numit Charlie. Martin Barnes, de la fundatia anti-drog DrugScope considera ca „este o provocare intentionata…

Citește mai departe

Beti lichide din recipiente de sticla

Consumati apa sau sucuri imbuteliate in recipiente de tip PET sau incalziti mancarea la cuptorul cu microunde in castroane din materiale sintetice? In aceste situatii, trebuie sa stiti ca acest material elimina in lichide substante care, in timp, sunt nocive pentru organism, chiar cancerigene. Cele mai raspandite ambalaje din plastic sunt cele pe baza de…

Citește mai departe

Bere cu aditivi periculosi

Mai multi vrinceni au consumat bere „Redd”s” care continea acid malic, un aditiv deosebit de periculos pentru sanatate. Descoperirea a fost facuta de catre inspectorii sanitari de la Departamentul de Control in Sanatate Publica, care au primit o avertizare de la Ministerul Sanatatii ca, in mai multe judete ale tarii printre care si Vrancea, exista…

Citește mai departe

Productia de produse ecologice va scadea in 2009 cu pana la 15%

Productia totala de produse ecologice va scadea in acest an cu pana la 15%, comparativ cu anul precedent, pana la 226.270 tone, din cauza climatului nefavorabil, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. „La fel ca si produsele conventionale, si cele ecologice sunt afectate, in acest an, de climatul nefavorabil, respectiv seceta,…

Citește mai departe

Pateu proaspat cu conservant

Pe eticheta pateului de porc Tartini scrie ca este „proaspat si delicios”. Nu punem la indoiala gustul produsului, dar in ceea ce priveste prospetimea, lista de ingrediente contrazice afirmatia. Prezenta conservantului nitrit de sodiu este principalul motiv pentru care pateul de porc Tartini nu poate fi proaspat. Pe langa acest aditiv alimentar cu potential cancerigen,…

Citește mai departe

Codexul nu este obligatoriu

Romania este membra a Codex Alimentarius, iar temerile provocate de normele care ar putea intra in vigoare incepand cu 31 decembrie 2009 starnesc si la noi panica. Autoritatea National-Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor este cea care gestioneaza relatia dintre Comisia Codex Alimentarius si Romania, fiind Punctul National al acestui organism. Inceputul anului 2010 poate…

Citește mai departe

Bucuresti: Control la „bomba ecologica” din Crangasi

La sesizarea reporterilor „Adevarul”, inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au mers ieri in control la magazinul de pui care a umplut intersectia Calea Crangasi cu Bulevardul Constructorilor un miros oribil. Inspectorii ANSVSA nu au putut patrunde ieri in unitatea alinentara, deoarece usa era incuiata. „Magazinul era inchis si…

Citește mai departe

Nor toxic deasupra Belgiei

Un scurgere de gaze pe baza de clor cu concentratie ridicata a scapat luni de la o uzina chimica in atmosfera, devastand o parte din vegetatia din zona localitatii Chastre din sudul Belgiei, informa – marti – media belgiana. Localnicii au resimtit iritatii la ochi si la gat, dar sanatatea lor nu este in pericol,…

Citește mai departe

Pietele din Capitala fierb in suc propriu

In zilele fierbinti din timpul verii, mirosurile urate si grele din pietele agroalimentare ale Bucurestiului ii sufoca pe cumparatori. Bucurestenii se plang ca „fac piata” in conditii insuportabile, cauzate de nerespectarea normelor de salubritate. Dimineata pana in ora pranzului, mirosurile din timpul unei plimbari la cumparaturi prin piata pot trece neobservate. Dupa ora 12.00 insa,…

Citește mai departe

Sunt alimentele bio mai sanatoase?

Micii producatori de alimente bio din Romania contrazic concluziile Agentiei de Standarde Alimentare, potrivit carora hrana ecologica nu este mai sanatoasa decat cea conventionala. „Cumparatorii produselor ecologice tind sa faca o alegere etica pentru protectia mediului si, in acelasi timp, impotriva chimicalelor, a pesticidelor, a organismelor modificate genetic, a tratamentului abuziv fata de animale, a…

Citește mai departe

Top 10 – Cele mai sanatoase fructe

Fructele trebuie sa reprinte baza dietei zilnice si trebuie sa faca parte din fiecare masa. Castigurile in materie de vitamine, fibre si minerale pot fi foarte usor obtinute din suc, pulpa sau chiar fructe uscate. REALITATEA.NET va prezinte zece dintre cele mai importante fructe pentru organismul uman. 1. Marul are in general 80 de calorii…

Citește mai departe

Ce este Codex Alimentarius?

Mijloacele de comunicare abunda in ultimul timp de informatii legate de efectele pe care le-ar putea avea aplicarea unui nou Codex Alimentarius de la 31 decembrie 2009. Pana sa aflam ce cuprinde acest „cod al alimentelor” si care vor fi efectele asupra populatiei, trebuie sa stim ce este de fapt Comisia Codex Alimentarius si de…

Citește mai departe