Excesul de grasimi dauneaza activitatii cardiace!

0
267
Ziua Europeană Împotriva Obezităţii în judeţul Alba

Suntem in post, iar unii chiar respecta asta, dar ascultati un sfat dat de medici. Uitati de painea cu untura si ceapa, chiar daca-i gustoasa, si treceti pe salate cu ulei de masline si somon la gratar.
obezitate
Este o eroare grosolana sa crezi ca nu e bine sa mananci grasimi. Trebuie sa inlocuim grasimile rele cu cele bune.Dan Mihai Cheta, medic Clinica de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Numai anumite grasimi sunt esentiale pentru organism. N-au aflat de acest lucru 70% dintre romani, iar asta se traduce printr-o dublare a numarului de afectiuni cardio-vasculare.

1990: 413 000 CAZURI NOI BOLI CARDIOVASCULARE
2006: 818 000 CAZURI NOI BOLI CARDIOVASCULARE

Bolile cardio-vasculare fac ravagii printre romani iar consumul de grasimi este direct legat de aparitia lor. Numai ca nu toate mancarurile ne fac rau.

Grasimile rele sunt cele predominant de origine animala, care consumate in exces, cresc nivelul colesterolului in sange si pot duce la infarct, hipertensiune sau accidente vasculare cerebrale. Le gasim cel mai frecvent in carnea grasa, in unt sau in produse lactate grase.

Grasimile bune sunt cele de care organismul are nevoie ca de vitamine pentru ca ajuta la cresterea si dezvoltarea normala a copiilor si la pastrarea sanatii inimii.

Cum putem sa introducem aceste grasimi benefice in organism? Puteti de exemplu sa adaugati ulei de masline la salata de legume sau sa mancati o data sau de doua ori pe saptamana peste gras si de ce nu o mana de alune, fistic sau nuci.

Timp de 33 de ani, Finlanda a aplicat un program national de alimentatie sanatoasa. S-au facut cercetari despre nutritie, le-au integrat in serviciile de sanatate, au dus campanii de informare in scoli si institutii publice, au luat masuri la nivel legislativ si au monitorizat permanent acesti pasi.

Rezultatul: in perioada derularii programului, mortalitatea din cauze cardio-vasculare a scazut cu 80%. Romania este abia la capitolul cercetare.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.