Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Produse certificate pentru utilizare in agricultura ecologica

„NaturEVO – culturi de calitate” va ofera produse certificate pentru utilizare in agricultura ecologica: ALGIFORTE – biostimulator ecologic ALGIFORTE contine fitohormoni naturali extrasi din alge marine care stimuleaza producerea de substante ce maresc rezistenta la un mediu neprielnic. ROOTIP MIX – biostimulator de inradacinare ROOTIP MIX contine aminoacizi si microelemente esentiale, pentru formarea si dezvoltarea…

Citește mai departe

Laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului

Stiati ca laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului, cu o compozitie chimica complexa, este un elixir al sanatatii? Acest concentrat biologic de culoare alb-galbuie, avand o concentratie vascoasa, este secretat de glandele albinelor tinere cu scopul de a hrani matca. Pe toata durata vietii, de circa cinci ani, regina stupului se…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Spanacul – un medicament natural excelent pentru curatirea organismului

Calitatile curative ale spanacului se cunosteau inca din cele mai vechi timpuri, el fiind numit si „matura intestinului” deoarece reprezinta cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. De asemenea se stia ca spanacul fiert sau preparat prin mijloace traditionale este daunator organismului. Daca in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde…

Citește mai departe

A fost descoperit „elixirul vietii” pentru soareci

Elixirul vietii pentru soarecii de laborator consta intr-un coctail de aminoacizi, administrarea acestuia prelungind durata de viata a cobailor cu 12%. Cercetatorii sunt de parere ca de pe urma acestui „elixir” pot beneficia si oamenii, in special persoanele in varsta sau bolnave, noteaza Daily Telegraph. In experimentele de laborator, soarecilor sanatosi de sex masculin, de…

Citește mai departe

Pro si contra consumului de carne

Dieta in care predomina grasimea animala este asociata cu un risc crescut de boli. Ca sa nu devina o sursa de substante nocive, trebuie sa tinem cont de calitatea si de cantitatea carnii consumate. Asupra riscurilor la care ne expunem consumand carne rosie atragea atentia, inca din 2007, un studiu al World Cancer Research Fund…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Hrisca, eficienta in caz de degeraturi

Hrisca are in compozitie numeroase substante nutritive, printre care proteine, zaharoza si dextroza, vitamina P, saruri minerale (calciu, magneziu, potasiu), aminoacizi si rutina, o substanta foarte valoroasa pentru sanatatea vaselor capilare. „Rutina intareste si tonifica peretii celor mai mici vase de sange, fiind utila in caz de degeraturi sau de fragilitate a capilarelor. De asemenea,…

Citește mai departe

Terapii pe baza de produse apicole

Apiterapia este o metoda de tratare si prevenire a imbolnavirilor prin utilizarea produselor apicole, care a devenit foarte cautata in ultimul timp. Proprietatile produselor apicole au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri si folosite pentru diferite afectiuni. In prezent, apiterapia este la fel de apreciata si cautata, datorita rezultatelor sale. Mierea este unul din…

Citește mai departe
EcoMetroArt

Oul ajuta la mentinerea greutatii

Oul este un aliment cu un raport scazut de calorii, iar medicii nutritionisti il recomanda in regimurile de slabire. Specialistii spun ca ouale creeaza o senzatie de satietate, iar cu un aliment bogat in proteine, pierzi mai putin muschi si mai multa grasime in timpul unei cure de slabire. In acelasi timp, nutritionistii adauga ca…

Citește mai departe

Actualitati in fiziopatologia encefalitei hepatice

Alcoolismul cronic, hepatitele virale si medicamentele hepatotoxice in exces pot determina, rapid sau in timp, instalarea unui sindrom de insuficienta hepatica, insotit si de disfunctia neuropsihiatrica numita encefalopatie hepatica (EH). Encefalopatia hepatica poate fi definita ca o dezordine metabolica cerebrala complexa, survenita in cadrul insuficientei hepatice acute sau cronice, ca o consecinta a acestora si…

Citește mai departe

Mezelurile sunt nesanatoase

Dieteticienii au dat verdictul: mezelurile nu trebuie consumate de nici o categorie de consumatori. In afara de gust, majoritatea mezelurilor din comert nu ofera absolut nimic pentru sanatate. Nu sunt nici macar o alternativa economica la carne. Sunt alimente inalt procesate. Contin conservanti si aditivi periculosi. Daca veti citi cu atentie de fiecare data eticheta…

Citește mai departe

Fast Food – Diversiunea McDonald”s

Lantul de restaurante fast-food a scos pe piata cateva brosuri, pentru a-i convinge pe consumatori ca produsele lor sunt de calitate si nu le afecteaza sanatatea. „Mananca inteligent, fii activ!”, ne sfatuiesc cei de la McDonald”s. Pentru a-si sustine indemnul ne spun ca mancarea lor „poate fi parte a unei diete echilibrate”. Ghidul ofera „o…

Citește mai departe

Fortifiere – Cancerul din paine

Excesul de fier si acid folic poate grabi aparitia cancerului. Cu toate acestea, in Romania sunt voci care sustin fortifierea universala a fainurilor, chiar daca sunt doar cateva categorii de persoane care au nevoie de un aport suplimentar de fier si acid folic. Acidul folic este o vitamina care, luata din surse naturale si in…

Citește mai departe