Intreaga omenire sufera de un “cancer”: lacomia corporatiilor

Intreaga omenire sufera de un “cancer”: lacomia corporatiilor

Pana acum, aproape toate persoanele informate recunosc Monsanto ca cea mai daunatoare corporatie de pe planeta noastra. Dar ce anume face Monsanto sa fie atat de daunatoare? De ce Monsanto este mai periculoasa decat o companie farmaceutica, o companie de pesticide sau un fabricant de arme?, se intreaba Naturalnews.com.

Raspunsul la aceasta intrebare se afla in probarea virtutii corporatiei in cauza. Ca niste persoane virtuoase, ne asteptam ca astfel de corporatii sa actioneze cu un simt al decentei umane fundamentale. Ne asteptam ca aceste organizatii sa se comporte in limitele respectarii vietii umane, a unor practici oneste si promovand o stiinta de incredere. Speram, cu naivitate, ca aceste corporatii sa actioneze ca niste fiinte umane decente.
Dar nu se intampla acest lucru. In cautarea profitului cu orice cost, acestea incalca principiile de baza ale calitatii. Tradeaza umanitatea. Distrug viata. Otravesc natura si facand acest lucru, ameninta viitorul unei vieti durabile pe planeta noastra.
Mai departe o sa descoperiti “incalcarile fundamentale ale calitatii” pe care Monsanto le practica zilnic:

Lacomia care incalca serviciul pentru umanitate

Actiunile Monsanto sunt realizate cu scopul de a maximiza profiturile companiei, nu pentru a ajuta oamenii. Intregul sau model “seminte si ierbicide” este proiectat pentru “a prinde” fermierii intr-un sistem al dependentei economice, pentru a transforma agricultorii in servitori care nu se mai pot intoarce niciodata la agricultura traditionala dupa ce solul lor a fost distrus cu Roundup.

Distrugerea vietii
Produsele Monsanto compromit si incalca dreptul la viata. Porumbul modificat genetic al companiei contine in fiecare stiulete o substanta chimica toxica. Tocmai acest tip de porumb este oferit oamenilor spre consum.

In cadrul unui studiu stiintific recent, un procent socant de 70% dintre femelele de soareci au murit prematur atunci cand au fost hranite cu produse modificate genetic. 50% dintre masculi au murit mai devreme. Aproape toti au murit din cauza unor tumori canceroase.

Secrete bine pazite
Monsanto cheltuie milioane de dolari in incercarea lor de a invinge Propunerea 37 din California, un proiect de lege care ar impune indicarea pe etichetele alimentelor a produselor modificate genetic.
Insa, Monsanto si alte companii, precum cele care detin Larabar, Silk si Kashi, nu isi doresc ca noi, consumatorii finali, sa stim adevarul despre ce produse modificate genetic exista in alimentele pe care le cumparam. De asemenea, cheltuie sume uriase de bani pentru a incerca sa invinga Propunerea 37 astfel incat companiile alimentare sa poata pastra in continuare acest secret murdar despre otrava din mancarea noastra.
Concret, aceste companii nu isi doresc ca tu sa stii ce mananci. De ce? Pentru ca mananci otrava.

Dominatia tehnologiei
Monsanto nu creaza tehnologie, pentru ca apoi sa impartaseasca descoperirile lor cu agricultorii. In schimb, compania isi breveteaza semintele modificate genetic si pretind drept de proprietate asupra lor. Acest brevet este folosit pentru a inlantui agricultorii!

Atunci cand semintele modificate genetic Monsanto au fost purtate de vant pe campurile agricultorilor care incearca sa evite cultivarea produselor genetic, compania a folosit “drepturile” sale de brevetare pentru a-i da in judecata pe fermieri sustinand ca acestia “au furat” proprietatea Monsanto.

Distrugerea mediului
Ierbicidul Roundup devasteaza solurile, le contamineaza si le face incapabile sa produca culturi sanatoase folosind metode de agricultura traditionale sau organice. Odata ce o parcela agricola este distrusa cu Roundup, acel agricultor este pentru totdeauna sclavul unui protocol de agricultura bazat pe chimicale. Nu este sanatos, este un dezastru pentru mediu si productia reala a terenului este MAI MICĂ decat a campurilor pe care s-a utilizat agricultura organica, pe o perioada de cinci ani sau mai mult.
Prin incurajarea agriculturilor de a stropi milioane de hectare de teren agricol cu Roundup, Monsanto este angajat intr-o conspiratie de a distruge mostenirea noastra agricola si ne transforma pe toti in “sclavi ai mancarii” care trebuie sa plateasca tribut companiei Monsanto.

Frauda stiintifica in locul adevarului stiintific
Asa-numita “stiinta” care provine de la Monsanto este una dintre cele mai inselatoare care a fost fabricata vreodata de o corporatie. In loc sa testeze pe animale produsele modificate genetic pe o perioada lunga de timp, cercetatorii finantati de Monsanto au testat produsele pentru o perioada de aproximativ 90 de zile si apoi au declarat intr-un mod categoric ca alimentele sunt “sigure” pentru un consum pe toata durata vietii.
Nu e de mirare ca nu au realizat teste pe o perioada mai lunga: Adevarata accelerare a tumorilor canceroase a aparut la soareci dupa limita de 90 de zile.
Monsanto a “cumparat” nenumarati cercetatori, experti, jurnalisti si politicieni. Insa, mituirea acestora nu modifica in nici un fel realitatea. Otrava din porumb este tot otrava in porumb, chiar daca platesti un grup de oameni de stiinta sa declare altceva.

SCHIMBAREA de care avem nevoie cu adevarat: Corporatii responsabile
Ceva este foarte gresit in ceea ce priveste comportamentul corporatiilor din intreaga lume, iar Monsanto este doar una din miile de companii care demonstreaza o atitudine extrem de iresponsabila si distructiva.
Politica acestora duce lipsa de ceva: UMANITATE. Desigur, corporatiile sunt foarte bune la generarea de profituri, la optimizarea logisticii, productie, marketing etc. Dar, unde este umanitatea in toate aceste lucruri?

Nu poate fi gasita nicaieri. Corporatiilor nu le pasa CINE sufera, CE distrug, CUM se comporta sau CÂT DE DEPARTE trebuie sa mearga pentru inca un dolar.
Exista companii care se angajeaza in cele mai josnice comportamente anti-umane pe care ti le poti imagina, inclusiv folosirea copiilor mici drept cobai pentru vaccinuri, testarea secreta a bolilor pe detinuti, falsificarea constanta a dovezilor, mituirea doctorilor, minciunile spuse autoritatilor de reglementare, eforturile depuse pentru a impiedica consumatorul sa aiba acces la produse convenabile, invetarea unor boli fictive pentru a face reclama unor medicamente toxice si chiar angajarea unor firme de PR pentru a raspandi minciuni si informatii gresite online prin intermediul retelelor de socializare si websiteuri.
O corporatie fara UMANITATE este ca o tumoare canceroasa. Vrea sa adune tot mai multe resurse, pentru a creste cat mai mare, pana cand omoara tot. Aceasta este dorinta innascuta a fiecarei mari companii de care am auzit: creste, distruge competitia si DOMINĂ! Chiar daca asta inseamna sa omori viitorul.

Ce putem face la nivel individual?
Desigur, solutia suprema este o solutie care vizeaza consumatorul, aceea de a nu mai achizitiona produsele fabricate de astfel de corporatii. Cum ar fi daca oamenii pur si simplu nu ar mai cumpara produse de porumb non-organic cum ar fi cereale, tortillas si chipsuri de porumb?

Cum ar fi daca nu ar mai cumpara pesticide, medicamente, cosmetice si produse de ingrijire personala pline de toxine? Sau daca ar renunta dintr-o data la tot ce inseamna bauturi carbogazoase si aspartam?
Putem ajuta la schimbarea directiei lumii intr-un sens pozitiv daca ne modificam obiceiurile personale. Iar acesta este un aspect pe care putem incepe sa il controlam chiar acum, astazi, incepand cu urmatorii bani pe care ii cheltuim la supermarket.
Va trebui sa depunem un minim efort, sa citim etichetele si sa cumparam produse organice, care nu sunt modificate genetic, de fiecare data cand este posibil. Este singura modalitate practica, clara, de a diminua puterea companiilor care actioneaza impotriva sanatatii oamenilor, incepand din acest moment.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente