Pescuitul comercial este interzis in unele zone arctice

0
316

Managerii pescariilor federale au votat, in unanimitate, pe data de 5 februarie, sa interzica pescuitul comercial in apele SUA aflate la nord de Stramtoarea Bering si la est de granita canadiana, din cauza schimbarilor climatice rapide. Decizia stipuleaza ca oamenii de stiinta si oficialitatile trebuie sa stabileasca mai exact modul in care incalzirea globala afecteaza regiunea, inainte ca pescuitul sa fie permis din nou.

Votul marcheaza punctul culminant al unei lungi dezbateri pe tema permiterii pescuitului, inaintea adoptarii unui plan de management pentru aceasta regiune. Organizatii cum ar fi Oceana, Ocean Conservancy si Pew Environment Group au facut lobby pentru un moratoriu, pana cand cercetatorii vor stabili modul in care viata marina arctica va fi afectata de pescuitul comercial.

Marine Conservation Alliance – o asociatie care-i reprezinta pe pescarii si procesatorii de peste si crustacee care opereaza in apele Alaskai – a sustinut decizia de inchidere a unei zone de aproape 200.000 de mile, o intindere de aproape doua ori mai mare, decat sistemul de parcuri nationale din SUA.

„Consideram ca stiinta trebuie neaparat sa inteleaga viteza schimbarilor arctice”, a spus David Benton, directorul executiv al asociatiei. Benton si-a mai exprimat speranta ca votul va permite SUA sa apara in fata altor tari si sa spuna: „uite ce facem noi in zona arctica, vrem sa va alaturati si sa faceti ceea ce trebuie”.

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.