Declara?ie public? a oamenilor de ?tiin??: Brian May cere ca eforturile pentru detectarea asteroizilor periculo?i s? se intensifice

    Declaratie publica a oamenilor de stiinta: Brian May cere ca eforturile pentru detectarea asteroizilor periculosi sa se intensifice

    Muzicianul britanic Brian May, membru al formatiei Queen, s-a alaturat unui grup de cercetatori care militeaza pentru intensificarea eforturilor de creare a unui sistem de detectare a asteroizilor periculosi pentru Terra. Chitaristul Brian May, care este si astrofizician, fostul astronaut Ed Lu, etologistul Richard Dawkins si cercetatorul Bill Nye au emis recent „100X Asteroid Declaration”,…

    Citește mai departe
    Tab?r? sci-fi & fantasy organizat? de Academia de Aventur? “P?mântul Viu”

      Tabara sci-fi & fantasy organizata de Academia de Aventura “Pamantul Viu”

      In perioada 21-26 iulie 2014, Academia de aventura „Pamantul Viu” organizeaza la Radaseni tabara sci-fi & fantasy ASPHAR, un proiect realizat la initiativa catorva pasionati ai fenomenului sci-fi din cadrul ONG-ului mentionat. La activitatile taberei (discutii, dezbateri, observatii astronomice, cinema 3D si proiectii de film) vor participa 25 de tineri. Invitatul special al primei editii…

      Citește mai departe

        Avertisment NASA: Un nor urias de plasma se indreapta spre Pamant si ar putea provoca joi, 22 august, tulburari geomagnetice pe Terra

        Observatoarele solare SDO si SOHO au detectat pe Soare o ejectie puternica de masa coronala – un nor uriasde plasma, care se indreapta spre Pamant si care ar putea provoca joi (22 august) tulburari geomagnetice pe Terra, informeaza NASA. pamantEjectia de masa coronala pe Soare a fost inregistrata marti. Viteza norului de plasma este de…

        Citește mai departe

        A luat fiinta Asociatia de Stiintele Naturii Galati

        Conferinta de constituire a Asociatiei Judetene de Stiintele Naturii Galati (AJSNG) a avut loc vineri dupa-amiaza la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta”. Aceasta structura va reuni specialisti din mai multe domenii ale stiintei, precum fizica, biologie, chimie, botanica sau horticultura. Chiar inainte de a incepe conferinta, cei aproximativ 200 de participanti – elevi,…

        Citește mai departe

        Elevii oradeni care aduna deseuri reciclabile fac o lectie despre bolta cereasca intr-un planetariu mobil

        Asociatia Traieste Verde, care are scopul de a educa elevii Oradiei in spirit ecologic, a demarat un proiect inedit: elevii care aduna cantitati semnificative de deseuri reciclabile, adica PET-uri, hartie, cartoane ori doze de metale, primesc o lectie de astronomie intr-un planetariu mobil. In igluul anume amenajat, elevii privesc proiectii video cu bolta cereasca, intelegand…

        Citește mai departe

        ALERTA Ce ne asteapta in 2013 din cauza tsunami-ului solar: va creste numarul imbolnavirilor de cancer

        Specialisti romani in meteorologie si astronomie nu considera ca 2013 va fi un an apocaliptic, cum cred expertii NASA, dar sunt de parere ca expunerea la soare in perioada exploziilor solare este extrem de periculoasa si va duce la inmultirea cazurilor de cancer de piele. Presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori, Valentin Grigore, a explicat…

        Citește mai departe

        O supernova ar putea fi stramosul nostru direct

        Explozia unei supernove in apropierea sistemului nostru solar ar fi putut influenta aparitia Soarelui si a planetelor. Una dintre cele mai impresionante revelatii care au fost oferite de catre astronomie este una fundamentala, asa cum explica Carl Sagan: „We are star stuff”, traducerea cea mai simpla fiind „suntem alcatuiti din resturi de stele”. Elementele mai…

        Citește mai departe

        Astroclubul Bucuresti: Daca sistemul nostru de iluminat public si privat ar fi unul corect si eficient energetic, am economisi 30% din banii publici cheltuiti pe iluminat

        Cu ocazia Earth Hour 2009, Astroclubul Bucuresti a realizat un studiu de calitate a cerului, menit sa puna in evidenta cu cat ar scadea poluarea luminoasa din capitala daca am avea un iluminat corect. Studiul a constat in determinarea celei mai slabe stele vizibile pe cer cu ajutorul unui aparat special numit Sky Quality Meter….

        Citește mai departe

        Muntii Carpati de pe Luna

        Universul – o enigma chiar si pentru specialistii din intreaga lume. Ei au posibilitatea sa lucreze cu aparate performante si sa foloseasca tehnici de ultima ora pentru exploatarea „cerului”. Si astronomii amatori pot vizita muzee dotate cu fel de fel de lunete, binocluri, cantare speciale, camere, calculatoare unde pot afla cat mai multe lucruri noi…

        Citește mai departe

        Ce face Romania de Ora Pamantului

        In ciuda evenimentelor sportive sau culturale, tara noastra va sarbatori in aceasta seara, cot la cot cu intreaga planeta, Ora Pamantului. Evenimentul ecologist se va desfasura intre 20:30 si 21:30. Zeci de institutii, organizatii si firme si-au anuntat participarea si sprijinul. Cladiri cufundate in intuneric, spectacole la lumina lumanarii, observatii de corpuri ceresti sau concerte…

        Citește mai departe

        Vom avea eclipsa de Revelion

        O eclipsa partiala de Luna va fi vizibila din Romania in seara de 31 decembrie anul acesta. Anul International al Astronomiei 2009 va fi marcat si de cea mai spectaculoasa eclipsa de Soare din ultimii zeci de ani. Aceasta se va vedea din China. La Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din centrul Capitalei vin anual…

        Citește mai departe